Puya chilensis: Το εξωτικό φυτό με τα αγκίστρια που τρώει πρόβατα[εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Puya chilensis: Το εξωτικό φυτό με τα αγκίστρια που τρώει πρόβατα[εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Puya chilensis είναι ένα εξωτικό, αιωνόβιο φυτο που φυτρώνει στα εδάφη της Χιλής και σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα φυτά του κόσμου που αποτελούν τροφή για τα προβατάκια, αυτό... τρώει προβατάκια.

Πώς το Puya chilensis τρώει τα πρόβατα

Ο κορμός του είναι γεμάτος αγκάθια, σε σχήμα αγκιστρίου, που κόβουν σαν λεπίδες. Τα ζώα το πλησιάζουν για να το φάνε ωστόσο πέφτουν... θύματά του, καθώς παγιδεύονται στα αγκίστρια του, ακινητοποιούνται και συνήθως πεθαίνουν μετά από ώρες από τα τραύματά τους αλλά και από το γεγονός ότι δεν έχουν νερό και φαγητό.

Στη συνέχεια, το σώμα των άτυχων ζώων αποσυντίθεται και τροφοδοτεί το φυτό με θρεπτικά συστατικά μέσω του εδάφους, σαν λίπασμα.

Το ύψος του φτάνει στα τέσσερα μέτρα και στα αγκίστρια του μπορεί να εγκλωβίσει ζώα μεγέθους αναλόγου αυτού του προβάτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ