Κατασκοπείας συνέχεια: Βρήκαν κοριό στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Κατασκοπείας συνέχεια: Βρήκαν κοριό στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο

Κατασκοπείας συνέχεια: Βρήκαν κοριό στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κλίμα σεναρίου ταινίας κατασκοπείας στο οποίο βρίσκεται ο πλανήτης τις τελευταίες εβδομάδες, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη στοιχείο. Ο Ισημερινός ανακοίνωσε πως βρέθηκε ένα κρυμμένο μικρόφωνο στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο. Εκεί όπου μένει τον τελευταίο χρόνο ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασανζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ρικάρντο Πατίνο, ανακοίνωσε πως το μικρόφωνο βρέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του ίδιου στην πρεσβεία, όπου επρόκειτο να συναντήσει τον Ασανζ στις 16 Ιουνίου. Ο κοριός όμως δεν είχε τοποθετηθεί στο χώρο που ζει ο ιδρυτής του WikiLeaks.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, όπως και ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον. Σύμφωνα με τον Πατίνο, το γεγονός δεν δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα καθώς δεν ήθελε να θεωρηθεί πως αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψής του στο Λονδίνο, όπου είχε συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Γουίλιαμ Χαγκ, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα του Ασανζ.

Σύμφωνα με τον Πατίνο, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της πηγής από την οποία γινόταν η παρακολούθηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ