H αγγλική βρισιά shitstorm μπήκε στα λεξικά της γερμανικής γλώσσας - Τη χρησιμοποιεί και η Μέρκελ - iefimerida.gr

H αγγλική βρισιά shitstorm μπήκε στα λεξικά της γερμανικής γλώσσας - Τη χρησιμοποιεί και η Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αγγλική βρισιά επέλεξαν Γερμανοί γλωσσολόγοι ως «Αγγλισμό της χρονιάς» για το 2012. Ανάμεσα στους πολυπληθείς χρήστες της είναι και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Πρόκειται για τη λέξη "shitstorm" («σκ...θύελλα») η οποία πλέον περιλαμβάνεται στο λεξικό Duden, το Oxford English Dictionary των Γερμανών, ως αποδεκτή γερμανική λέξη.

Η λέξη, η οποία χρησιμοποιείται από τους Γερμανούς για να καταδείξει τη δημόσια κατακραυγή, φαίνεται πως έγινε ευρείας χρήσεως κατά τη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης.

Ο Μίχαελ Μαν, ένας από τους ειδικούς γλωσσολόγους που την ψήφισαν, εξηγεί ότι η συγκεκριμένη αγγλική λέξη μεταφέρει ένα «νέο είδος διαμαρτυρίας ξεκάθαρα διαφορετικό σε είδος και βαθμό απ' ό,τι αναμενόταν μέχρι τώρα για μια τέτοια δήλωση δυσαρέσκιας».

Στο παρελθόν στο ίδιο λεξικό είχαν ενταχθεί αγγλισμοί όπως "download", "job - hopping" και "eye-catcher", οι οποίοι είχαν επίσης προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Η νέα λέξη εισήχθη σταδιακά στο καθημερινό λεξιλόγιο των Γερμανών, προερχόμενη βασικά από τα αγγλικά που μιλούν οι Αμερικανοί.

Μία από τους χρήστες της μάλιστα είναι και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία την είχε χρησιμοποιήσει σε μια δημόσια ομιλία της χωρίς κανείς από το ακροατήριο να δείξει οποιαδήποτε έκπληξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ