Επτά νεκροί στην Αίγυπτο – Δεκάδες τραυματίες από σφαίρες στις διαδηλώσεις - iefimerida.gr

Επτά νεκροί στην Αίγυπτο – Δεκάδες τραυματίες από σφαίρες στις διαδηλώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Μοχάμεντ Μόρσι, αίμα χύνεται στους δρόμους της Αιγύπτου. Με το τελεσίγραφο που έχουν θέσει οι Ενοπλες δυνάμεις στον πρόεδρο της χώρας να εκπνέει την Τετάρτη, οι βίαιες συγκρούσεις στις διαδηλώσεις συνεχίζονται, με επτά ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Οπως ανέφεραν ιατρικές πηγές στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τα επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις στο Κάιρο όπου συνεπλάκησαν για μία ακόμη φορά οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι του Μόρσι. Παράλληλα δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ογκώδεις κινητοποιήσεις, πολλοί από αυτούς από σφαίρες.

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι πιέσεις στον Μόρσι. Επειτα από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και η αρμόδια επίτροπος του ΟΗΕ, Νάβι Πιλάι ζήτησε από τον πρόεδρο της Αιγύπτου να ξεκινήσει σοβαρό εθνικό διάλογο με τους αντιπάλους του. Ο στρατός ήδη έχει προειδοποιήσει με αναστολή του συντάγματος και διάλυση της Βουλής σε περίπτωση που ο Μόρσι δεν αλλάξει στάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ