Στο τέλος του ηλιακού συστήματος πλησιάζει το Voyager 1 σύμφωνα με τη NASA - iefimerida.gr

Στο τέλος του ηλιακού συστήματος πλησιάζει το Voyager 1 σύμφωνα με τη NASA

Στο τέλος του ηλιακού συστήματος πλησιάζει το Voyager 1 σύμφωνα με τη NASA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διαστημικό σκάφος Voyager 1 θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη ανθρώπινη κατασκευή που βγήκε στον διαστρικό χώρο, αφού όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η NASA, ετοιμάζεται σε λίγο καιρό να περάσει τα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Το Voyager 1 ακόμη δεν έχει φύγει από το μαγνητικό πεδίο του Ηλιου, ωστόσο οι επιστήμονες της NASA λαμβάνουν αρκετές ενδείξεις από φορτισμένα σωματίδια που «εξαφανίζονται» πέρα από το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου και εισερχόμενη κοσμική ακτινοβολία από τον διαστρικό χώρο, γεγονός που σημαίνει ότι το σκάφος πλησιάζει στα όρια του ηλιακού συστήματος.

Παρόλα αυτά, η επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του Voyager από το Ηλιακό σύστημα θα γίνει μόλις παρατηρηθεί η αναμενόμενη απότομη αλλαγή στη διεύθυνση του μαγνητικού πεδίου.

Το Voyager 1 βρίσκεται στο διάστημα από τις 5 Σεπτεβρίου 1977 και έκτοτε ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα 62.136 km/h, με την απόσταση του από τον Ήλιο να υπολογίζεται στα 18.5 δισ. χιλιόμετρα.

Μάλιστα το Voyager 1 ήταν η συσκευή με την οποία είδαμε για πρώτη φορά από κοντά τον Δία, τον Κρόνο και τους δορυφόρους τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ