Σάλος στη ΝΔ από το άνοιγμα του Βύρωνα Πολύδωρα στη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Σάλος στη ΝΔ από το άνοιγμα του Βύρωνα Πολύδωρα στη Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ανασκευάσει τις δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι όταν εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή επιχείρησε ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας μετά το σάλο που προκλήθηκε στο κόμμα του.

Ο κ. Πολύδωρας σε συνέντευξή του στον Real fm, μια μέρα μετά τη λήξη του συνεδρίου της ΝΔ και αγνοώντας τις αρνητικές αναφορές του Αντώνη Σαμαρά για τη Χρυσή Αυγή και το χαρακτηρισμό ναζιστές που προέταξε ο πρωθυπουργός, ανέφερε πως χρειάζεται μια ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα και απάντησε καταφατικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή.

«Αμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Χρυσή Αυγή, έλεος, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά, εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα» ανέφερε αρχικά ο Βύρων Πολύδωρας για να δεχθεί τη διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου που προκάλεσε την απάντησή του που βάζει «μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό.

«Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο κ. Πολύδωρας απάντησε:«Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του συντάγματος της Βαϊμάρης.

Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου;

Οσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Αρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάστασή μας;».

Σάλος αντιδράσεων στη ΝΔ με τις δηλώσεις Πολύδωρα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αννα Ασημακοπούλου χαρακτήρισε τα όσα είπε ο κ. Πολύδωρας «περίεργη δήλωση», αφήνοντας υπονοούμενα ότι η συγκεκριμένη δήλωση κρύβει κάποια σκοπιμότητα ή κάποιο σχεδιασμό.

«Περίεργη δήλωση... Γιατί είναι αυτονόητο, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ασημακοπούλου.

Ανασκεύασε μετά το σάλο ο Πολύδωρας

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα είχε πει νωρίτερα. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ουδέποτε μίλησε για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και πως κάποιοι έστησαν συκοφαντική πλεκτάνη εναντίον του. Παράλληλα, διευκρίνισε πως ζήτησε μέτωπο και με τη Χρυσή Αυγή κατά των τροϊκανών.

«Ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή αλλά η Τρόικα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και ζήτησε τη συνεργασία όλων των κομμάτων εναντίον των τροϊκανών, λέγοντας πως ο ίδιος θέλει συνεννόηση με όλους, όπως π.χ. με τον κ. Αλαβάνο και τον Τσίπρα.

«Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους. Ο κίνδυνος δεν είναι η Χρυσή Αυγή, είναι η Τρόικα, είναι ο αργός θάνατος» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Μιλάς με τον εχθρό και δεν θα μιλήσεις με ένα κόμμα με 1 εκατ. ψηφοφόρους;».

Παράλληλα όμως διευκρίνισε ότι ποτέ δεν εκστόμισε τη λέξη «συνεργασία» ΝΔ - Χρυσής Αυγής. «Σας λέω ελεύθερα όποιος βρει τη λέξη συνεργασία να εκστομίζεται από το στόμα μου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Δεν είπα τη λέξη συνεργασία» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της κυρίας Ασημακοπούλου, πάντως, αρκέστηκε στο να δηλώσει πως δεν έχει έλθει σε γνώση του.

Αιχμές κατά Σαμαρά

Στην αρχική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Real ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε και στο success story της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς το «ψυχολογική ένεση» και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

«Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω τη θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας.

Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και της εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στη διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν τη λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών».

Στο ίδιο κλίμα εμφανίστηκε και λίγο αργότερα, όταν μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως ακόμα περιμένει την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα, αφήνοντας σαφές αιχμές για την τακτική του πρωθυπουργού σχετικά με την τρόικα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Ελλάδα θα χτιστεί από τη ΝΔ χέρι χέρι με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση «βόμβα» του πρώην προέδρου της Βουλής. «Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η «Νέα Ελλάδα» θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

«Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;» διερωτάται καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τρικλοποδιά» στην προσπάθεια Σαμαρά για την οικοδόμηση ενός κόμματος με διαφορετική φιλοσοφία

Η δήλωση αυτή του κ. Πολύδωρα που έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ που επέκρινε το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας ότι ήταν «απολύτως καταστροφική για τη χώρα η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80» και μετά το προσκλητήριο ενότητας που απηύθυνε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ίδιου συνεδρίου.

Οι δηλώσεις του κ. Πολύδωρα, που βάζουν «τρικλοποδιά» στην προσπάθεια Σαμαρά να οικοδομήσει ένα κόμμα με διαφορετική φιλοσοφία αλλά και στο υπερκομματικό προφίλ που προσπαθεί να προβάλλει, αποδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ