Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. συσχετίζει τον Λαυρεντιάδη με την αποστολή γλάστρας - βόμβας σε επιχειρηματία τον Ιούνιο του 2012 - iefimerida.gr

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. συσχετίζει τον Λαυρεντιάδη με την αποστολή γλάστρας - βόμβας σε επιχειρηματία τον Ιούνιο του 2012

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. συσχετίζει τον Λαυρεντιάδη με την αποστολή γλάστρας-βόμβας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία φωτιά για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη περιέχει η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. για τη βομβιστική επίθεση τον Ιούνιο του 2012 εναντίον συνεργάτη του στην εταιρεία Alapis.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που δημοσιεύει ο ιστότοπος tοvima και την οποία συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για τη έκρηξη δέματος-βόμβα στις 15 Ιουνίου 2012, από την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά 43χρονος Κρητικός επιχειρηματίας στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Η εμπλοκή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη φέρεται να προκύπτει από τα εξής στοιχεία:

  • Στην κατάθεσή του ο επιχειρηματίας-στόχος της βομβιστικής επίθεσης ανέφερε ότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με μία γυναίκα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Λαυρεντιάδη, την οποία δήλωσε ότι την είχε γνωρίσει μέσω ...Facebook. Μάλιστα, με τη γυναίκα αυτή βρισκόταν λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί η εναντίον του βομβιστική επίθεση.
  • Στην αναφορά του επιχειρηματία-στόχου ότι το φθινόπωρο του 2011 είχε επιχειρήσει να συνεργασθεί με τον κ. Λαυρεντιάδη στην εταιρεία ALAPIS. Ομως, όπως συμπλήρωσε, «από τον Απρίλιο του 2012 είχαν κακές σχέσεις λόγω προσβλητικών αναφορών συνεργατών του κ. Λαυρεντιάδη για τον πατέρα του θύματος».
  • Στην αναφορά του επιχειρηματία-στόχου ότι τις τελευταίες ημέρες πριν γίνει η επίθεση εναντίον του, φοβόταν για τη ζωή του και άλλαζε σπίτια.
  • Ο κ. Λαυρεντιάδης εμφανίσθηκε, με βάση την ανάλυση κλήσεων, να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978-302... που φέρεται να ανήκει στον 27χρονο Φακίρ Σαλάμ του Τζαλίλ από το Μπαγκλαντές, να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η εγκληματική ενέργεια.
  • Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη βόμβας.
  • Ο προϊστάμενος της φρουράς του κ. Λαυρεντιάδη είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των επτά κατηγορουμένων αλλά και φιλικούς δεσμούς με έναν άλλον από τους φυσικούς αυτουργούς.
  • Ενας άλλος εκ των σωματοφυλάκων του κ. Λαυρεντιάδη εντοπίσθηκε λίγο μετά τη βομβιστική επίθεση να δίνει παρών στην οδό Ηρας στη Βουλιαγμένη.
  • Φρουροί του κ. Λαυρεντιάδη είχαν τουλάχιστον 50 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 43χρονο επιχειρηματία που τραυματίσθηκε από την έκρηξη βόμβας.

Η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση μέσα από ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων με βάση τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου από το οποίο είχε καλέσει το ανθοπωλείο μία νεαρή γυναίκα που φέρεται να έδωσε και την παραγγελία για την αποστολή της γλάστρας.

Πώς τα κατάφερε; Οπως φαίνεται, το δίκτυο των δραστών φέρεται να έκανε ένα μοιραίο λάθος και σε ένα από τα τηλέφωνα που είχε χρησιμοποιήσει για τις «συνωμοτικές» συνομιλίες τους είχαν βάλει κάρτα SIM και του προσωπικού τηλεφώνου ενός εκ των εμπλεκομένων.

Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, συνεργάτες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη επεσήμαναν ότι ο επιχειρηματίας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση.

Σε κάποιο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται μάλιστα πως ο κ. Λαυρεντιάδης είχε στην κατοχή του έναν άλλο αριθμό κινητής τηλεφωνίας την οποία χρησιμοποιούσε «αποκλειστικά και μόνο για την επικοινωνία του με αλλοδαπούς υπηκόους Σιγκαπούρης και Ελβετίας, με τους οποίους αναφερόταν στην ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών (Ανγκουίλα, Χονγκ Κονγκ) στην αγορά ακινήτων, στην μεταφορά εμβασμάτων στο Μπαλί και σε διάφορες συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς στον Παναμά».

Η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής στρέφεται στη διερεύνηση δύο βομβιστικών επιθέσεων σε κατοικίες όπου διέμεναν μία δικαστική λειτουργός και ένας ελεγκτής της τράπεζας της Ελλάδος που είχαν ασχοληθεί και με την υπόθεση της Proton Bank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ