Φάιμαν: Να δημιουργηθεί ταμείο παραγραφής χρέους στην ΕΕ - iefimerida.gr

Φάιμαν: Να δημιουργηθεί ταμείο παραγραφής χρέους στην ΕΕ

Πρόταση - πρόκληση από Φάιμαν: Να δημιουργηθεί ταμείο παραγραφής χρέους στην ΕΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί πιο αποφασιστικά η οικονομική κρίση, αλλά και να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιοι κλυδωνισμοί στην Ευρώπη εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Ο κ. Φάιμαν, μιλώντας στο περιοδικό Focus, επέκρινε την άκαμπτη στάση της Ανγκελα Μέρκελ και εξέφρασε την ελπίδα πως η Γερμανίδα καγκελάριος θα κάνει τα επόμενα βήματα για την έξοδο της ΕΕ από την κρίση.

Ανάμεσα σε άλλα τόνισε «Ο καλός πυροσβέστης είναι αυτός που επενδύει στην πρόληψη και όχι αυτός που σβήνει την πυρκαγιά» και πρότεινε τη δημιουργία ταμείου παραγραφής χρέους για την Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπιστούν μελλοντικές κρίσεις.

Ερωτηθείς, πάντως, για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο κ. Φάιμαν ανέφερε χαρακτηριστικά «Ναι σε μια προνομιακή εταιρική σχέση (με την Ευρωπαϊκή Ένωση), αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να φανταστώ ένταξη» προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα πρέπει να κάνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ