Δέκα θρυλικές ταινίες με παραλίες και θάλασσα για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πάνε για μπάνιο - iefimerida.gr

Δέκα θρυλικές ταινίες με παραλίες και θάλασσα για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πάνε για μπάνιο

Δέκα θρυλικές ταινίες με παραλίες και θάλασσα για όσους δεν έχουν ή δεν θέλουν ν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι προελαύνει και οι θερμοκρασίες αναμένεται παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για αρκετές ακόμη εβδομάδες. Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως όλοι διαθέτουν τα χρήματα, το χρόνο ή τη διάθεση να ξεχυθούν στις παραλίες.

Για εκείνους που αναμένεται να μείνουν στα σπίτια τους υπάρχουν πάντα ορισμένες ταινίες που σχετίζονται με παραλίες και θάλασσα και μπορούν να προσφέρουν μεγάλη απόλαυση μέσω της μικρής οθόνης.

  1. Η Παραλία - The Beach: Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο αφού πρώτα βυθίστηκε με τον Τιτανικό παραδίδει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας με τον χαρακτήρα του, έναν προβληματισμένο νεαρό, να αναζητεί το νόημα της ζωής, της ελευθερίας και του έρωτα μέσα από αλλεπάλληλες βουτιές σε καταγάλανα νερά, αλλά και καρχαρίες.
  2. Γαλάζια Λίμνη - Blue Lagoon: Δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς οι περισσότεροι έχουν βαρεθεί να βλέπουν την εν λόγω ταινία, ωστόσο, περικλείει όλα τα απαραίτητα. Θάλασσα, έρωτα, περιπέτεια και μια απαστράπτουσα Μπρουκ Σηλντς. Για τους πιο... ψαγμένους υπάρχει και το σήκουελ με την εντυπωσιακά όμορφη Μίλα Γιόβοβιτς.
  3. Παραλίες - Beaches: Ενα μελόδραμα ύμνος στην αιώνια φιλία με τις Μπάρμπαρα Χέρσεϊ και Μπέτυ Μίντλερ να αναλύουν τη σχέση τους και πώς αυτή έμεινε δυνατή για πολλά χρόνια περνώντας από πολλούς σκοπέλους.
  4. Μπλε Χαβάη - Blue Hawai: Ο «Βασιλιάς» Ελβις Πρίσλεϊ δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα, καθώς σε αυτό το δράμα φοράει τις σαγιονάρες του και σαγηνεύει με την ερωτική του φωνή φορώντας χαβανέζικα πουκάμισα.
  5. Ξεχνώντας τη Σάρα Μάρσαλ - Forgetting Sarah Marshall: Το νέο αστέρι της αμερικανικής κωμωδίας, Τζέισον Σήγκελ, αποδεικνύεται ξεκαρδιστικός σε μια προσπάθεια να ξεφύγει στη Χαβάη και να ξεπεράσει την πρώην του που του ράγισε την καρδιά.
  6. Blue Crush: Μέτρια ταινία, αλλά έχει όλα τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ: καυτά κορίτσια, θάλασσα, ρομάντζο και Χαβάη.
  7. Στην κόψη του κύματος - Point Break: Παρά το γεγονός ότι η ταινία έχει μια από τις πιο ατυχείς μεταφράσεις τίτλου, το δίδυμο Κιάνου Ρηβς και Πάτρικ Σουέηζι κάνουν σερφ, βγάζουν τα μούσκουλα, παίζουν ξύλο και κυνηγούν κακούς σε ταινία γεμάτη ένταση και κύματα.
  8. Ατελείωτο καλοκαίρι - Endless Summer: Μια ταινία του 1966 γεμάτη εικόνες της εποχής και την ανάγκη δύο νεαρών να δαμάσουν τα κύματα με τις σανίδες του σερφ.
  9. Ο ναυαγός - Castaway: Οχι και η πιο καλοκαιρινή ταινία, ωστόσο, δείχνει τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε ο «πολύς» Τομ Χάνκς να μοιάσει στον Ροβινσώνα Κρούσο και να βιώσει τη δική του μοναξιά. Δεν ενδείκνυται για μοναχικούς τηλεθεατές.
  10. Τα σαγόνια του καρχαρία - Jaws: Η ταινία που ανάγκασε εκατομμύρια θεατές να φοβούνται να βουτήξουν ακόμη και στα πιο ρηχά νερά παραμένει μια από τις καλύτερες με θέμα τη θάλασσα παρά τους τόνους αίματος που περιέχει. Αθεράπευτα καλτ, φοβερά καλογυρισμένη (ο Στήβεν Σπήλμπεργκ είναι μεγάλος σκηνοθέτης) καταγράφει την αέναη μάχη του δύσμοιρου αστυνομικού Ρόι Σάιντερ με τον πιο τρομερό κυνηγό της θάλασσας, τον λευκό καρχαρία. Για τους λάτρεις υπάρχουν και πάρα πολλά σήκουελς.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ