Λεωφορείο «τερμάτισε» πρώτο στο Γύρο Γαλλίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Λεωφορείο «τερμάτισε» πρώτο στο Γύρο Γαλλίας [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ποδηλάτες «σακατεμένοι» και εκνευρισμένοι. Και ένας οδηγός απελπισμένος. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ετάπ του 100ου Γύρου Γαλλίας που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Αιτία ένα λεωφορείο που πρόλαβε να... τερματίσει πριν από τους αθλητές, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και ατύχημα μεταξύ των ποδηλατών.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν ένα πούλμαν ομάδας που μετέχει στον κορυφαίο ποδηλατικό γύρο επιχείρησε να περάσει από τον τερματισμό. Μόνο που ο οδηγός του δεν είχε υπολογίσει το ύψος της αψίδας, με αποτέλεσμα να «κολλήσει». Οι διοργανωτές πανικοβλήθηκαν, καθώς οι ποδηλάτες απείχαν ελάχιστα λεπτά από το σημείο. Αρχικά αποφάσισαν να μεταφέρουν τον τερματισμό 3 χλμ. πίσω, ενημερώνοντας τους αθλητές. Αμέσως μετά όμως κατάφεραν να «απεγκλωβίσουν» το πούλμαν και άλλαξαν την απόφασή τους, ειδοποιώντας τους ποδηλάτες ότι θα πρέπει να τερματίσουν κανονικά.

Λίγο έπειτα από την τελευταία ενημέρωση έγινε όμως μία τεράστια σύγκρουση μεταξύ των ποδηλατών, στην οποία ενεπλάκησαν και τα φαβορί Πίτερ Σάγκαν και Αντρέ Γκρέιπελ.

Οι ποδηλάτες κατηγόρησαν για αυτό τους διοργανωτές. «Μία μας έλεγαν ότι έχουμε 5 χλμ. για τον τερματισμό και μία ότι είχαμε 2 χιλιόμετρα. Ηταν σφαγή», είπε ο Μαρκ Κάβεντις, από τους κορυφαίους αθλητές του αγώνα. Εξαιτίας της σύγχυσης που επικράτησε τελικά οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν σε όλους τους ποδηλάτες την ίδια επίδοση για αυτό το ετάπ.

Λεωφορείο «τερμάτισε» πρώτο στο Γύρο Γαλλίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Λεωφορείο «τερμάτισε» πρώτο στο Γύρο Γαλλίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Λεωφορείο «τερμάτισε» πρώτο στο Γύρο Γαλλίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ