Αρειος Πάγος: Αμετάκλητες οι καταδικαστικές αποφάσεις των Μπουρμπούλια - Καλούση για το παραδικαστικό κύκλωμα - iefimerida.gr

Αρειος Πάγος: Αμετάκλητες οι καταδικαστικές αποφάσεις των Μπουρμπούλια - Καλούση για το παραδικαστικό κύκλωμα

Αρειος Πάγος: Αμετάκλητες οι καταδικαστικές αποφάσεις των Μπουρμπούλια - Καλούση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετάκλητα καταδικάστηκαν για την εμπλοκή τους στο παραδικαστικό κύκλωμα η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και ο Ευάγγελος Καλούσης. Ο Αρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις τους για την αναίρεση των αποφάσεων του Εφετείου, με τις οποίες είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά και 12 χρόνων αντίστοιχα.

Το αίτημα των δύο πρώην δικαστικών λειτουργών απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έκρινε πως η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει πλήρη, ορθή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές.

Η κυρία Μπουρμπούλια και ο κ. Καλούσης αντιμετώπισαν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και παθητική δωροδοκία δικαστή. Συγκεκριμένα, η τέως ανακρίτρια καταδικάστηκε αμετάκλητα για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και παθητική δωροδοκία, η οποία υλοποιήθηκε το 2001. Ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε για δωροδοκία σε διάφορες υποθέσεις και για απόπειρα εκβίασης διαδίκων σε υπόθεση υιοθεσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ