Το δικαστήριο απήγγειλε 30 κατηγορίες στον βομβιστή της Βοστώνης – Οι 17 επισύρουν θανατική ποινή - iefimerida.gr

Το δικαστήριο απήγγειλε 30 κατηγορίες στον βομβιστή της Βοστώνης – Οι 17 επισύρουν θανατική ποινή

Το δικαστήριο απήγγειλε 30 κατηγορίες στον βομβιστή της Βοστώνης – Οι 17 επισύρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου δύο μήνες από την ημέρα στην οποία σκόρπισε το θάνατο στο μαραθώνιο της Βοστώνης, ο Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης. Στον 19χρονο απαγγέλθηκαν 30 κατηγορίες, ενώ αντιμετωπίζει ακόμη και τη θανατική ποινή.

Ο Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε το βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει 30 κακουργήματα σε βάρος του Τσαρνάεφ, τον έναν εκ των δραστών της επίθεσης που είχε γίνει στις 15 Απριλίου, όταν δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στον τερματισμό του μαραθωνίου. Επίθεση από την οποία τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 260 τραυματίστηκαν. Ο Τσετσένος κατηγορείται και για τη δολοφονία ενός άνδρας ασφαλείας του Πανεπιστημίου, τέσσερις ημέρες αργότερα, στα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψή του.

Τα 17 από τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται ο Τσαρνάεφ επισύρουν έως και τη θανατική ποινή. Ανάμεσά τους η χρήση όπλου που προκάλεσε μαζική καταστροφή και ανθρωποκτονίες, η επίθεση σε δημόσιο χώρο και η οπλοχρησία που προκάλεσε θάνατο.

Ο Τσαρνάεφ είχε τραυματιστεί σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών στην επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή του και στο θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού και συνεργού του, Ταμερλάν. Ο 19χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 10 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ