Γερμανός σοφός στους συμπατριώτες του: «Ξεγράψτε τα χρήματα που δανείσατε στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

Γερμανός σοφός στους συμπατριώτες του: «Ξεγράψτε τα χρήματα που δανείσατε στην Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέβαιος για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές στη Γερμανία , εμφανίστηκε ο ειδικός του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου για θέματα πραγματικής οικονομίας, Κάι Κάρστενσεν.

Προειδοποίησε μάλιστα τους Γερμανούς φορολογουμένους να «ξεγράψουν» τις απαιτήσεις των χρημάτων τους.

«Η Ελλάδα χρωστάει στις χώρες της ευρωζώνης και στο ΔΝΤ 207 δισεκατομμύρια ευρώ», παρατήρησε κατά την παρουσίαση έκθεσης του Ινστιτούτου ο κ. Κάρστενσεν.

Προέβλεψε μάλιστα, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιδρά «πάση δυνάμει» για ενδεχόμενο κούρεμα εις βάρος των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά τα κράτη θα είναι αναγκασμένα να ματώσουν.

«Θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν οι πολιτικοί κάτι τέτοιο στο εκλογικό σώμα τους, π.χ. μέσω του πληθωρισμού» δήλωσε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει εναλλακτική λύση.

Αν το δημόσιο χρέος παραμείνει υψηλό, εξήγησε, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δει φως στο τούνελ. Για να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα πρέπει να μη διαγραφεί μεμιάς το χρέος, αλλά σταδιακά, διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ