Απίστευτο: Κλωνοποίησαν ποντίκι χρησιμοποιώντας μόνο μία σταγόνα αίματος - iefimerida.gr

Απίστευτο: Κλωνοποίησαν ποντίκι χρησιμοποιώντας μόνο μία σταγόνα αίματος

Απίστευτο: Κλωνοποίησαν ζώο χρησιμοποιώντας μόνο μία σταγόνα αίματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλμα στον τομέα της κλωνοποίησης έκαναν Ιάπωνες επιστήμονες, αφού για πρώτη φορά κλωνοποίησαν ζώο χρησιμοποιώντας μόνο μία σταγόνα αίματος. Το ζώο που δημιούργησαν ήταν ένα θηλυκό ποντίκι, το οποίο μεγάλωσε φυσιολογικά και απέκτησε υγιείς απογόνους.

Οι ερευνητές του Κέντρου Βιολογίας Ρίκεν στην πόλη Τσουκούμπα, με επικεφαλής τον Ατσούο Ογκούρα, έκαναν το συγκεκριμένο πείραμα, σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσουν ότι τα κύτταρα του αίματος που κυκλοφορούν στο σώμα ενός ζώου, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κλωνοποίηση.

Μέχρι σήμερα, οι κλωνοποιήσεις γίνονταν με τη χρήση κυττάρων από διάφορες άλλες πηγές, όπως λεμφοκύτταρα, κύτταρα του μυελού των οστών και του ήπατος, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται με επιτυχία κύτταρα αίματος για αυτή τη διαδικασία.

Η νέα έρευνα χρησιμοποίησε τη δοκιμασμένη τεχνική με την οποία είχε κλωνοποιηθεί το διάσημο πρόβατο «Ντόλι» το 1996 καιέδειξε ότι ακόμα και τα λευκά περιφερειακά αιμοκύτταρα μπορούν να δημιουργήσουν γενετικά αντίγραφα του δωρητή και άρα να χρησιμοποιηθούν για κλωνοποίηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ