Snapchat: H πιο σατανική εφαρμογή για κινητά που έχει εφευρεθεί ποτέ εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός [βίντεο] - iefimerida.gr

Snapchat: H πιο σατανική εφαρμογή για κινητά που έχει εφευρεθεί ποτέ εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε κάποια άλλη παρόμοια εφαρμογή, θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για ελαττωματικό λογισμικό. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του Snapchat, μίας εφαρμογής που κάνει τα sms, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που στέλνεις να... αυτοκαταστρέφονται, εξαφανιζόμενα από τη συσκευή του παραλήπτη.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τις διαστάσεις που προσλαμβάνει η δημοφιλία της εν λόγω εφαρμογής, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 800 εκ. δολάρια, καθώς μπορεί πλέον κανείς να παρενοχλεί άφοβα τους συνανθρώπους του με μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικού ή άλλου περιεχομένου, χωρίς να αφήνει πίσω του ίχνη.

Εμπνευστής της ιδέας του «αυτοκαταστρεφόμενου μηνύματος», ο Έβαν Σπίγκελ, ο οποίος την παρουσίασε προ διετίας στους συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, προκαλώντας αρχικά το γέλωτά τους. Όταν, όμως, το Σεπτέμβριο του 2011 τη λάνσαρε ως εφαρμογή για το iPhone, κανείς δεν γελούσε πλέον.

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια τέτοια μηνύματα στέλνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, εκτοξεύοντας την αξία της εταιρείας στα 60 εκατομμύρια δολάρια.

O λόγος που χαίρει τέτοιας δημοφιλίας είναι απλούστατος: μπορείς εύκολα πια να παρενοχλείς τους άλλους σεξουαλικά χωρίς το φόβο της μετέπειτα ταπείνωσης. Κάτι σαν «sexting με προφυλακτικό», όπως το χαρακτηρίζει ο Τύπος.

Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία αρνείται αυτό το γεγονός και, σε μία προσπάθεια να αποθαρρύνει τους απανταχού εφήβους που βλέπουν τον παράδεισο στη μυστικότητα που διασφαλίζει η εφαρμογή, επισημαίνει ότι υπάρχουν πάντα τρόποι να ανακτηθούν τα αποστελλόμενα μηνύματα, με λίγη παραπάνω προσπάθεια...

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ