Γάλλοι πολιτικοί «στολίζουν» τον Μπαρόζο: Ξεπερασμένος, ανυπόφορος, λάθος στο κάστινγκ, ακροδεξιός - iefimerida.gr

Γάλλοι πολιτικοί «στολίζουν» τον Μπαρόζο: Ξεπερασμένος, ανυπόφορος, λάθος στο κάστινγκ, ακροδεξιός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βολές κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξαπολύουν Γάλλοι πολιτικοί, χαρακτηρίζοντάς τον «ξεπερασμένο» καθώς και «προωθητικό καύσιμο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου».

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien, ο πρόεδρος του γαλλικού κοινοβουλίου, Κλοντ Μπαρτολόν, χαρακτήρισε «ξεπερασμένο» τον Μπαρόζο, λέγοντας ότι «έχει δίκιο η Μέρκελ όταν λέει ότι πρόκειται για λάθος στο κάστινγκ...Ο τρόπος που δρα ο Μπαρόζο είναι ανυπόφορος...Ενσαρκώνει μια Ευρώπη που πλέον δεν ανταποκρίνεται στον σύγχρονο κόσμο».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού βιομηχανικής ανασυγκρότησης, Αρνό Μοντμπούρ, ο οποίος την περασμένη Κυριακή, κατηγόρησε τον Μπαρόζο ότι αποτελεί «το προωθητικό καύσιμο για το Εθνικό Μέτωπο», επειδή πρόσφατα χαρακτήρισε «αντιδραστική» την γαλλική θέση αναφορικά με την εξαίρεση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων από το πλαίσιο των συνομιλιών για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, ο Μπαρόζο είχε απαντήσει πως «ορισμένοι της αριστεράς έχουν ίδιο λόγο με τους ακροδεξιούς», συμπληρώνοντας:

«Θα ήταν καλό ορισμένοι πολιτικοί να καταλάβουν ότι με το να βάλλουν κατά της Ευρώπης και προσπαθώντας να κάνουν την Κομισιόν τον αποδιοπομπαίο τράγο για τις δικές τους δυσκολίες, δεν θα φθάσουν πολύ μακριά».
«Όσον αφορά τη βάση των δηλώσεών του (Μοντμπούρ), δηλαδή την υπενθύμιση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι λαοί που αυτές εκπροσωπούν έχουν κάποιον ρόλο να παίξουν στην ευρωπαϊκή σκηνή, αυτές είναι δηλώσεις που εμείς συμμεριζόμαστε...» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

«Διατυπώθηκαν σε αντίδραση μίας φράσης, που το λιγότερο που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε θα ήταν ατυχής, εκ μέρους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τις 'αντιδραστικές' δηλώσεις που θα αντιτίθεντο στην αφαίρεση της πολιτιστικής εξαίρεσης από το κείμενο συμφωνίας (σ.σ. ελεύθερου εμπορίου) με τις ΗΠΑ», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Χθες βράδυ, ο Ολάντ είχε δηλώσει πως «εάν η Ευρώπη αφιερώνεται σε ό,τι τιμωρεί» τότε «θα υπάρξει ρήξη μεταξύ των πολιτών και της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ