Deutsche Welle: Ο Ελληνας πρωθυπουργός «αγοράζει» χρόνο με τη νέα κυβέρνηση - iefimerida.gr

Deutsche Welle: Ο Ελληνας πρωθυπουργός «αγοράζει» χρόνο με τη νέα κυβέρνηση

Deutsche Welle: Ο Ελληνας πρωθυπουργός «αγοράζει» χρόνο με τη νέα κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ένα νέο υπουργικό συμβούλιο με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να «αγοράσει» χρόνο και ταυτόχρονα αποδεικνύει ποιοι είναι οι έμπιστοί του κάνει λόγο η Deutsche Welle σε σχόλιό της για τον ανασχηματισμό. Παράλληλα επισημαίνει την αλλαγή τακτικής από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε σχέση με την περσινή του στάση όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση.

Καταγράφοντας την άποψη που έχει εκφραστεί στην Ελλάδα, πως το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι γεμάτο με ανθρώπους που «έφεραν τη χώρα σε αυτή την προβληματική κατάσταση», η Deutsche Welle υπογραμμίζει την αλλαγή στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σε σύγκριση με την προηγούμενη σύνθεση, όπως και επισημαίνει τον καίριο ρόλο που παίζει πλέον σε αυτή ο κ. Βενιζέλος.

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη στάση του έδειξε ποιοι είναι οι έμπιστοί του: οι ηγετικές φυσιογνωμίες του κόμματός του κράτησαν τις δουλειές τους και επίσης τοποθέτησε κάποιους ένθερμους συντηρητικούς στην κυβέρνηση», επισημαίνει το δημοσίευμα και στη συνέχεια αναφέρει ως παραδείγματα τον Δημήτρη Σταμάτη κι τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Η νέα κυβέρνηση είναι ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, όπως σχολιάζει ο Λευτέρης Κουσούλης, με τον επικοινωνιολόγο να προσθέτει πως στόχος της είναι να αγοράσει χρόνο προκειμένου επιτέλους να δώσει ώθηση στην στάσιμη οικονομία.

Παράλληλα το δημοσίευμα επισημαίνει την αλλαγή στάσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που πέρυσι «ήταν σφόδρα αντίθετος στο να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην κυβέρνηση» και πως τον ικανοποίησε το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο, για τον οποίο «ήλπιζε πως θα χρεωθεί την ευθύνη για τα μέτρα που έπρεπε να επιβάλει η κυβέρνηση. Αυτό δεν λειτούργησε. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμη τη ΝΔ να κονταροχτυπιέται με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει ακόμη περισσότερο έδαφος».

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κουσούλη, το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να αλλάξει τακτική, καθώς αν αρνούνταν να μετάσχουν στη νέα κυβέρνηση θα οδηγούνταν σε εκλογές, οπότε δεν άλλη επιλογή. «Μπορεί να πάρουν πίσω κάποιους ψηφοφόρους αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά», κατέληξε ο επικοινωνιολόγος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ