Προ των πυλών το νέο, πολύ πιο γρήγορο, ασύρματο δίκτυο [βίντεο] - iefimerida.gr

Προ των πυλών το νέο, πολύ πιο γρήγορο, ασύρματο δίκτυο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο φορές πιο γρήγορο από το 4G και δέκα φορές πιο γρήγορο από το 3G είναι το καινούργιο ασύρματο δίκτυο που πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε στη Νότια Κορέα, από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας SK Telecom Co.

Το LTE-Advanced network, όπως ονομάζεται, μπορεί να μεταφέρει αρχεία με ταχύτητα 150 megabits ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει πως μία ταινία μεγέθους 800 megabyte θα είναι έτοιμη στην οθόνη του υπολογιστή, μόλις σε σαράντα δευτερόλεπτα, ενώ με τα υπάρχοντα δίκτυα, ο χρόνος αναμονής είναι πολλαπλάσιος.

Η υπηρεσία αυτή θα είναι καταρχήν διαθέσιμη στη Σεούλ και τα προάστια της, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 η LTE networks θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 87 χώρες.

Ωστόσο, η εξελιγμένη αυτή τεχνολογία έχει και περιθώρια βελτίωσης καθώς η ταχύτητα που ανεβαίνουν τα αρχεία δεν έχει διαφορά με την ακριβώς προηγούμενη τεχνολογία, σε αντίθεση με τη ταχύτητα που κατεβαίνουν.

Ηδη έχει σχεδιαστεί μια σειρά από smartphones τα οποία θα χρησιμοποιούν το LTE-Advanced network και υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ