Αίτημα Μαυραγάνη στην ΕΕ να άρει το τραπεζικό απόρρητο για Ελληνες φορολογούμενους - iefimerida.gr

Αίτημα Μαυραγάνη στην ΕΕ να άρει το τραπεζικό απόρρητο για Ελληνες φορολογούμενους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nα αρθεί το τραπεζικό απόρρητο των Ελλήνων φορολογούμενων από το 2011 κι εφεξής θα ζητήσει από κράτη-μέλη την ΕΕ ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, Ρύθμιση θεμάτων της ΕΛ.ΤΕ., Αναμόρφωση Οργανισμού του ΝΣΚ, και άλλες διατάξεις» ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Οδηγία θα διευκολύνει τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

Oπως τόνισε ο Γιώργος Μαυραγάνης η Οδηγία 2011/16/ΕΕ αποτελεί ένα πρόσθετο μέτρο το οποίο θωρακίζει την ελληνική νομοθεσία, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στην προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Ενδεικτικά, ο υφυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα ωφελείται από την Οδηγία 2011/16/ΕΕ καθώς θα μπορεί πλέον να αιτηθεί ευρύτερη διοικητική συνεργασία και άρση τραπεζικού απορρήτου για φορολογικές περιόδους από το 2011 και εφεξής, προς κράτη-μέλη τα οποία αρνούνταν την παροχή πληροφοριών λόγω αντίθετης εσωτερικής νομοθεσίας βάσει των διατάξεων της Οδηγίας 77799.

«Θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση των τραπεζών στα αιτήματα των ελεγκτικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για την άρση του τραπεζικού και επαγγελματικού απορρήτου καθώς και του απορρήτου των στοιχείων έναντι των δημοσίων αρχών αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε αυτό. Εχουμε συζητήσει και έχουμε πει ότι θα πρέπει η απάντηση των τραπεζικών ιδρυμάτων, των πιστωτικών ιδρυμάτων να είναι πολύ πιο σύντομη ακριβώς για να προχωρά πολύ πιο γρήγορα ο έλεγχος», είπε ο Γιώργος Μαυραγάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ