Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου ξεκινάει αύριο στην Ακαδημία Πλάτωνος με τη "Μεγάλη Ανατριχίλα" - iefimerida.gr

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου ξεκινάει αύριο στην Ακαδημία Πλάτωνος με τη "Μεγάλη Ανατριχίλα"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 3o Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, που ξεκίνησε εντυπωσιακά για φέτος τις προβολές του με την πρεμιέρα της νέας ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Πριν τα Μεσάνυχτα» (Before Midnight), συνεχίζει αυτή την Πέμπτη 27 Ιουνίου με την προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Λόρενς Κάσνταν, "Η Μεγάλη Ανατριχίλα" (The Big Chill) του 1983, με τους τους Γκλεν Κλόουζ, Κέβιν Κλάιν, Γουίλιαμ Χάρτ, Μέρι Μπεθ Χερτ, Τομ Μπέρεντζερ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Μεγκ Τίλι.

Δεν υπάρχει καλύτερο σημείο για την προβολή της ταινίας από το πανέμορφο - και σχετικά ανεξερεύνητο - πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος σε μια από τις πιο φιλόξενες γειτονιές, στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική ταινία του 1983, που περιγράφει την ιστορία μιας παρέας παλιών συμφοιτητών και φίλων, οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα θλιβερό συμβάν ως αφορμή για να ξαναβρεθούν μαζί σε ένα αξέχαστο συναισθηματικό διήμερο, αποτέλεσε μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν πολλές μεταγενέστερες ταινίες και σειρές εξακολουθώντας, 30 χρόνια μετά, να είναι επίκαιρη.

Ο δημιουργός της, Λόρενς Κάσνταν, όταν τη σκηνοθέτησε, στα 34 του χρόνια, είχε ήδη κάνει δυο πολύ μεγάλες σεναριακές επιτυχίες - «Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» και «Κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» - και ένα εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο με την «Έξαψη».

Με εξαίρεση τον Γουίλιαμ Χαρτ, ο σκηνοθέτης επέλεξε για το καστ της «Μεγάλης ανατριχίλας», η οποία ήταν γι' αυτόν μία πολύ προσωπική υπόθεση, μια ομάδα σχεδόν άγνωστων τότε ηθοποιών που προέρχονταν από θεατρικές κολεκτίβες. Ποιοι ήταν αυτοί; Οι πασίγνωστοι σήμερα Γκλεν Κλόουζ, Κέβιν Κλάιν, Μέρι Μπεθ Χερτ, Τομ Μπέρεντζερ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ και Μεγκ Τίλι.

Πληροφορίες
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος: Κρατύλου 20 – 22, Κολωνός
Πέμπτη 27 Ιουνίου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ