«Πόλεμος» ΗΠΑ - Ρωσίας για τον Σνόουντεν που παραμένει άφαντος στη Μόσχα - iefimerida.gr

«Πόλεμος» ΗΠΑ - Ρωσίας για τον Σνόουντεν που παραμένει άφαντος στη Μόσχα

Πόλεμος ανακοινώσεων ΗΠΑ - Ρωσίας για τον «φυγά» Σνόουντεν που παραμένει στη Μόσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλέστηκε μεν την απουσία συμφωνίας έκδοσης καταζητούμενων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, αλλά οι Αμερικανοί δεν καλύπτονται από αυτό. Και η Ουάσιγκτον ανέβασε λίγο ακόμη τους τόνους, ξεκαθαρίζοντας πως παρόλα αυτά υπάρχει η νομική βάση προκειμένου να απελάσουν τον Εντουαρντ Σνόουντεν.

«Αν και δεν υπάρχει διμερής συμφωνία έκδοσης καταζητουμένων Ρωσίας – ΗΠΑ, εντούτοις υπάρχει μια σαφής νομική βάση, για να απελαθεί από την Ρωσία ο Σνόουντεν», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας, Κέιτλιν Χάιντεν.

Ηταν η απάντηση των Αμερικανών στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Πούτιν. Μιλώντας από τη Φινλανδία ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε πως ο 30χρονος που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ είναι ακόμη στη Μόσχα. Αλλά ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να τον παραδώσει στους διώκτες του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ