Ποιοι φτιάχνουν τις νέες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης - Θα ζητήσουν και ψήφο εμπιστοσύνης - iefimerida.gr

Ποιοι φτιάχνουν τις νέες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης - Θα ζητήσουν και ψήφο εμπιστοσύνης

Ποιοι φτιάχνουν τις νέες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης -Θα ζητήσουν και
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη σημερινή επισημοποίηση της συμφωνίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και την αυριανή ορκωμοσία της νέας δικομματικής κυβέρνησης, μηδενίζεται ουσιαστικά το κοντέρ και όλα αρχίζουν από την αρχή.

Παράλληλα με την κυβέρνηση θα ανακοινωθεί και το συντονιστικό όργανο που θα αναλάβει το μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των δύο κομματικών σχηματισμών.

Το όργανο αυτό που πιθανότατα θα αποτελείται από 6 μέλη (τρία από κάθε κόμμα) θα αναλάβει να εξειδικεύσει τη νέα προγραμματική συμφωνία η οποία ουσιαστικά θα αποτελέσει και τις νέες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επί των οποίων υπάρχουν σκέψεις να ζητηθεί και ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Κι αυτό προκειμένου να υπάρξει το ξεκαθάρισμα όσων στηρίζουν και όσων δεν στηρίζουν την κυβέρνηση από εδώ και πέρα.

Μεταξύ των προσώπων που θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη λειτουργίας του συντονιστικού αναμένεται να είναι ο βουλευτής Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Δημήτρης Σταμάτης και ο πρώην υπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που παράλληλα θα αναλάβει και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του κόμματος στη θέση της Φώφης Γεννηματά που υπουργοποιείται.

Οι τομείς στους οποίους καλούνται να βρεθούν οι χρυσές τομές στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι:

  • Η διασφάλιση της μη λήψης νέων μέτρων για την εφαρμογή των ρητρών του Μνημονίου
  • Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους
  • Η φορολογική μεταρρύθμιση
  • Οι αποκρατικοποιήσεις -ιδιωτικοποιήσεις
  • Η υγεία, το ασφαλιστικό και η βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ
  • Η ανεργία και η κοινωνική πολιτική
  • Το πολιτικό σύστημα
  • Θεσμικά ζητήματα
  • Η αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ