WELT: Οι Έλληνες δηλώνουν τα Ι.Χ τους στη Βουλγαρία - iefimerida.gr

WELT: Οι Έλληνες δηλώνουν τα Ι.Χ τους στη Βουλγαρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πακέτο λιτότητας δεν πρόκειται να σώσει τους Έλληνες από την χρεοκοπία, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα WELT, σε δημοσίευμα της.

«Η Ελλάδα πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα και να πουλήσει κρατική περιουσία. Τα σχέδια δεν ξεφεύγουν από τη χρεοκοπία, αλλά χρησιμεύουν μόνο για τον καθησυχασμό των γερμανών ψηφοφόρων. Εάν κάποια στιγμή τα οικονομικά στελέχη στην Ελλάδα εκπλαγούν με την θαυματουργή εξαφάνιση του εγχώριου στόλου αυτοκινήτων, μπορούν να ζητήσουν εξηγήσεις από τους συναδέλφους τους στη Βουλγαρία», τονίζει η εφημερίδα αναφερόμενη στη νέα συνήθεια εκατοντάδων ελλήνων να δηλώνουν τα Ι.Χ τους στη Βουλγαρία και να κυκλοφορούν με βουλγαρικές πινακίδες, για να «ξεφύγουν» ουσιαστικά από τους νέους φόρους που σκοπεύει να επιβάλλει το κράτος.

Παρ όλα αυτά, προσθέτει ότι αυτό το ζήτημα δεν θα είναι το μόνο που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, «θα διαπιστώσει ότι, είναι δύσκολο να πείσει το ίδιο του το κόμμα να εγκρίνει το πακέτο λιτότητας, αλλά ακόμα πιο δύσκολο, να φέρει στα ταμία τα προγραμματισμένα χρήματα».

Παράλληλα, αναφέρεται και στο θέμα των αποδείξεων, το οποίο όχι απλά δεν επέφερε περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία, αλλά από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τον Μαΐου έπρεπε να επιστραφούν στους πολίτες, 700 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενο στις ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, για να εξοικονομήσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ, η WELT τονίζει επικριτικά ότι, «στην πραγματικότητα η προοπτική των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων, σε πρώτη γραμμή, είναι ο καθησυχασμός των φορολογουμένων στη Γερμανία και άλλου. Ακόμη και στα τέλη του Φεβρουαρίου, εμπειρογνώμονες από την ΕΕ και το ΔΝΤ, θεώρησαν ρεαλιστικό, μέσω έκθεσής τους, το ποσό των 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2015».

Αν και η Ελλάδα έχει στα χαρτιά εκτεταμένη ακίνητη περιουσία, ωστόσο στη πράξη δεν υπάρχουν τίτλοι στα κτηματολόγια, επισημάνει η εφημερίδα, «επιπλέον οι τιμές στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ