ΠΟΣΠΕΡΤ προς Στουρνάρα: Ελάτε να κάνετε απογραφή, να παραλάβετε και μετά βλέπουμε - iefimerida.gr

ΠΟΣΠΕΡΤ προς Στουρνάρα: Ελάτε να κάνετε απογραφή, να παραλάβετε και μετά βλέπουμε

ΠΟΣΠΕΡΤ προς Στουρνάρα: Ελάτε να κάντε απογραφή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραμένει το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ, οι απολυμένοι εργαζόμενοι μέσα στο ραδιομέγαρο και ο κόσμος στο προαύλιο. Εξι μέρες μετά την απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως αποκατέστησε το «μαύρο», μεταδίδοντας μπάρες στις συχνότητες της ΕΡΤ και καλεί τους απολυμένους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Οι εργαζόμενοι -μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ- από την άλλη, θεωρούν πως είναι εκείνοι που εγγυώνται τόσο το πρόγραμμα όσο και την περιουσία της ΕΡΤ.

Αυτό είναι ένα «σημείο-κλειδί» στο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, περί εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, καθώς όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές η κυβέρνηση επιθυμεί να χρεώσει το μαύρο στους εργαζόμενους. Να δηλώσει, δηλαδή, πως όσο κι αν εκείνη προσπαθεί είναι η «κατάληψη» των εργαζομένων που δεν επιτρέπει τη μετάδοση του προγράμματος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως δεν μπορούν «να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κ. Στουρνάρα για εγκατάλειψη των θέσεων εργασίας και των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ, που αποκτήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ατομικά χρεωθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως με βάση το σκεπτικό της κυβέρνησης για την αλλαγή στην ΕΡΤ, με την έναρξη του μεταβατικού καθεστώτος, θα πρέπει πρώτα να γίνει παράδοση και παραλαβή του υλικού της εταιρείας.

Δηλαδή να αναλάβει μια ομάδα του υπουργείου Οικονομικών να ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ (κάμερες, μονταζιέρες, φιλμ Αρχείου κ.λπ.) υπό την παρουσία των προσώπων που είναι «χρεωμένα» με τα στοιχεία αυτά.

Φυσικά, η απογραφή των στοιχείων, ώστε να υπάρξει παράδοση και παραλαβή, μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

Στο ενδεχόμενο να παρέμβουν τα ΜΑΤ, οι εργαζόμενοι απαντούν «Μολών Λαβέ» και επισημαίνουν ότι δεν θα έχουν καμία ευθύνη στη συνέχεια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ