Το Βρετανικό Μουσείο κάνει έκθεση για το ρόλο των γκέι στην ιστορία - iefimerida.gr

Το Βρετανικό Μουσείο κάνει έκθεση για το ρόλο των γκέι στην ιστορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάλεξη με θέμα των ρόλο των γκέι στην παγκόσμια ιστορία διοργανώνει το Βρετανικό Μουσείο. Η εκδήλωση του Μουσείου βασίζεται πάνω στο βιβλίο «Α little gay history» (Μια μικρή γκέι ιστορία) του καθηγητή Ρίτσαρντ Πάρκινσον που ρίχνει μια διαφορετική ματιά στα εκθέματα του μουσείου.

Το βιβλίο του Ρίτσαρντ Πάρκινσον, εξετάζει τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις της ομοφυλοφιλίας και τις δυσκολίες στο να βρεθούν καταγραφές της ομοφυλοφιλικής επιθυμίας. Συνοδεύεται από ακουστικό υλικό. «Τα Μουσεία ήταν πάντα πολύ σημαντικοί χώροι όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ανακαλύψουν τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα» γράφει στον οδηγό ο Πάρκινσον.

«Τα περισσότερα Μουσεία έχουν συλλογές με ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα που δείχνουν γυμνούς άνδρες. Ετσι, για τους άνδρες που επιθυμούσαν - ερωτικά - άλλους άνδρες, αυτοί ήταν κάποιοι από τους ελάχιστους χώρους όπου μπορούσαν να κοιτάξουν γυμνά ανδρικά κορμιά με έναν τρόπο πολιτισμικά ευυπόληπτο» εξηγεί. Η έκδοση αυτή συμπίπτει με το Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας που διοργανώνεται την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ