Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Αστέρα - iefimerida.gr

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Αστέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους κανονικούς της ρυθμούς επιστρέφει σήμερα Σάββατο, η Βουλιαγμένη, καθώς ολοκληρώνονται οι τριήμερες εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Αστέρα και αποχωρούν οι πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν το πολυτελές θέρετρο να μοιάζει με ...φρούριο. Μαζί τους, φεύγουν και οι δεκάδες δημοσιογράφοι που συνόδευαν τους 300 περίπου εκπροσώπους των κομμάτων-μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από όλο τον κόσμο.

Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός δημοσιογράφων που συνόδευσαν τον πρόεδρο του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Το γιατί, φάνηκε λίγο αργότερα, καθώς χθες στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ.Παπανδρέου, στην οποία και είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να αναπτύξει το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων από τη δική του πλευρά. Αφού επιχείρησε να 'κολακέψει' τον Έλληνα πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για έναν 'σημαντικό ηγέτη' –προνομιακό ως τώρα ωστόσο συνομιλητή του βασικού του αντιπάλου στο εσωτερικό της χώρας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- εξέφρασε την απόλυτη πίστη του στο ότι «η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα (σ.σ.της οικονομίας)». Αναφερόμενος στους 'δεσμούς' της Τουρκίας με την χώρα μας, έκανε λόγο για πάνω από 600.000 πολίτες που επισκέπτονται τις δύο χώρες εκατέρωθεν, τονίζοντας με νόημα πως είναι τα δικά τους 'σοσιαλδημοκρατικά κόμματα' που υπερασπίζονται και υποστηρίζουν την αδελφοσύνη των λαών από θέση αρχής.

Ο πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε παρά να συναντήσει και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον οποίο και συνεχάρη δια ζώσης για την εκλογή του. Εκείνος από την πλευρά του εξέφρασε τη συμπαράσταση και την 'ολόψυχης συμπαράταξη της Κυπριακής Βουλής στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα με την οικονομική κρίση', εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα τα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες όπως κάνει πάντα. Στις υπόλοιπες διμερείς επαφές του, ο κ.Παπανδρέου είδε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί, που εξέφρασε την επιθυμία ενδυνάμωσης των σχέσεων ανάμεσα στα δύο σοσιαλιστικά κόμματα, προσκαλώντας μάλιστα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο Ιράκ και τον υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κίνας Λιου Γιεβί, που μίλησε επίσης για στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκδήλωση πρόθεσης εκ μέρους της Κίνας να στηρίξει τις χώρες με δημοσιονομικό πρόβλημα. Συνάντησε ακόμα τον Πρόεδρο της Φινλανδικής Βουλής Ερο Χαϊναλουόμα, με τον οποίο συζήτησε κατά πληροφορίες τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις εγγυήσεις στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, σε μία ιδιαιτέρως σημαντική στιγμή, καθώς η Ελλάδα επιδιώκει την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα δανειακή σύμβαση προς την χώρα μας άμεσα και η Φινλανδία περιλαμβάνεται μεταξύ των πλέον αρνητικών, ή πάντως αυστηρών προς την χώρα μας κρατών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ