Γιατί η Παρασκευή 21 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του καλοκαιριού - iefimerida.gr

Γιατί η Παρασκευή 21 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του καλοκαιριού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και επίσημα άρχισε πλέον το καλοκαίρι, καθώς σήμερα 21 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του καλοκαιριού, γνωστή και ως το Θερινό Ηλιοστάσιο, θυμίζοντας σε όλους ότι το καλοκαίρι μόλις ήρθε.

Ο Ηλίος, αναμένεται να βρίσκεται ακριβώς κατακόρυφα στις 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα όλες οι περιοχές που βρίσκονται βόρεια του Ισημερινού να έχουν διάρκεια ημέρας μεγαλύτερη από 12 ώρες.

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, και συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν. Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή στο νοτιότερο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης. Ειδικότερα, ως ηλιοστάσιο ονομάζουμε τη χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς, ή μακριά από τον Ήλιο, ενώ συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν, αναφέρει το econews.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ