Αλέξης Τσίπρας: «Θα κερδίσουμε και με διαφορά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν» - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: «Θα κερδίσουμε και με διαφορά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν»

Αλέξης Τσίπρας: «Θα κερδίσουμε και με διαφορά τις εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με διαφορά, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στην Καβάλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαλύψει ποιοι είναι οι δέκα μεγάλοι φορείς που θα κλείσουν σύμφωνα με το μνημόνιο, ενώ ανέλυσε και το σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Κανείς πια δεν αντέχει, κανείς και καμία δεν ανέχεται αυτόν τον θίασο της συμφοράς», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση και συνέχισε: «Παρακολουθήσαμε ξανά και ξανά την ίδια παράσταση των τριών πολιτικών αρχηγών. Που όλο διαφωνούν και όλο συμβιβάζονται. Γιατί παρά τις διαφορές τους, αυτό που τους ενώνει είναι ο πόθος τους να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας. Και φυσικά ο φόβος τους ότι όποτε κι αν αποφασίσουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει και με διαφορά».

Μιλώντας για την ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί» και έριξε τα βέλη του στον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο ανέφερε ότι «κλείνει την ΕΡΤ προς όφελος των εργολάβων της ενημέρωσης, τους μόνους υποστηρικτές του».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το μνημόνιο περιέχει σαφείς αναφορές στο κλείσιμο 10 μεγάλων φορέων εκτός της ΕΡΤ. «Αντί να ασχολούνται με την επαναδιατύπωση της προγραμματικής τους συμφωνίας και τον ανασχηματισμό, δεν μας λένε ποιοι είναι αυτοί οι 10 φορείς; Αντί να κοροϊδεύουν τον κόσμο με τους λεονταρισμούς τους, γιατί δεν λένε ότι τον άλλο μήνα θα κλείσουν 10 νοσοκομεία, 200 σχολεία και παιδικούς σταθμούς και - επειδή η βαρβαρότητα τους έχει πια ποτίσει- ετοιμάζονται να κλείσουν και βιβλιοθήκες. Θα κλείσουν και ΔΟΥ, και πανεπιστήμια, και την ΕΑΣ. Στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας».

Οσο για το σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας επεσήμανε πως στόχος τους παραμένει η επίτευξη σταθερής και πλήρους απασχόλησης και αναφέρθηκε στην κατά προτεραιότητα αύξηση της απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η πρόνοια.

Ακόμη αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου και την ακύρωση του θεσμικού πλαισίου με το οποίο οι απολύσεις έγιναν πιο φτηνές και εύκολες για τις επιχειρήσεις και υπογράμμισε πως θα σταματήσουν «άμεσα οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα που προγραμματίζει κατά χιλιάδες η τρικομματική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ