Η πιο συγκλονιστική δήλωση υπέρ των γκέι γάμων που έχει ειπωθεί ποτέ από στόμα κυβερνητικού αξιωματούχου - iefimerida.gr

Η πιο συγκλονιστική δήλωση υπέρ των γκέι γάμων που έχει ειπωθεί ποτέ από στόμα κυβερνητικού αξιωματούχου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρεπουμπλικανή Γερουσιαστής Αλάσκας Λίζα Μουρκόφσκι διατράνωσε τη στήριξή της στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, προβαίνοντας σε μία ευθεία δημόσια δήλωση που όμοιά της δεν έχει αρθρωθεί ποτέ από στόμα κυβερνητικού αξιωματούχου στον κόσμο.

Από το σύνολό των λεχθέντων της, η σημαντικότερη παράγραφος-κλειδί είναι η ακόλουθη:

«Πρώτα απ' όλα, πρόκειται για ένα ζήτημα προσωπικής ελευθερίας, το οποίο έχει να κάνει με την πιο προσωπική απόφαση που μπορεί να λάβει ένα ανθρώπινο ον. Πιστεύω ότι, ως Αμερικανοί πολίτες, οι ελευθερίες μας εκπηγάζουν από το Θεό και όχι από την κυβέρνηση, και περιλαμβάνουν τα δικαιώματα που απαριθμούνται στην Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας: δικαιώματα στη ζωή, στην ελευθερία και στην επιδίωξη της ευτυχίας. Και τι θα μπορούσε να είναι σημαντικότερο ως προς την επιδίωξη της ευτυχίας από το δικαίωμα επιλογής του/της συζύγου μας, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την άδεια από κάποιον πολιτικό της Ουάσινγκτον; Εάν υπάρχει μία πεποίθηση η οποία ενώνει τους περισσότερους πολίτες της Αλάσκας – του αληθινού βορρά της χώρας μας – τότε αυτή επιτάσσει λιγότερη κυβέρνηση και περισσότερη ελευθερία. Δεν θέλουμε την κυβέρνηση στις τσέπες και τις κρεβατοκάμαρές μας και σίγουρα δεν τη θέλουμε στις οικογένειές μας».

Για το πλήρες κείμενο της δήλωσής της στα αγγλικά, μεταφερθείτε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ