Μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού - iefimerida.gr

Μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού

Μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα πανευρωπαϊκή μελέτη παρουσιάζει το μέγεθος της άγνοιας που έχει ο περισσότερος κόσμος σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Η γνώση και η πρόληψη είναι βασικές για την αντιμετώπιση της ασθένειας και σύμφωνα με τη μελέτη, οι λανθασμένες πεποιθήσεις εκπροσωπούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Η μελέτη «Here & Now»που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες, δείχνει ότι το κοινό δεν κατανοεί πλήρως τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα το 60% των ερωτηθέντων γνωρίζουν κάποιον που πάσχει ή έπασχε από καρκίνο του μαστού, αλλά το 20% εξ' αυτών δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν και να εξηγήσουν τι σημαίνει «προχωρημένος καρκίνος του μαστού», ενώ υπήρχε και ένα 12% που πίστευε ότι στον προχωρημένο καρκίνο του μαστού τα καρκινικά κύτταρα δεν έχουν εξαπλωθεί πέρα από τον αρχικό όγκο.

Στην ίδια μελέτη φαίνεται ότι το 88% των ερωτηθέντων γνωρίζουν ότι ο πρώιμος καρκίνος του μαστού θεραπεύεται, ωστόσο το 77% δεν γνωρίζει ότι ο προχωρημένος καρκίνος του μαστού είναι ανίατος.

Οσο για την Ελλάδα τα αποτελέσματα δείχνουν εξίσου ανησυχητικά, αφού φαίνεται πως οι Ελληνες δεν κατανοούν πλήρως τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού.

Συγκεκριμένα, το 13% δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τον όρο «προχωρημένος καρκίνος του μαστού» ενώ το 43% δεν γνωρίζει καν ποιες γυναίκες προσβάλλει συχνότερα ο προχωρημένος καρκίνος του μαστού και ένα 25% πιστεύει λανθασμένα ότι ο καρκίνος του μαστού αφορά μόνο γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ