Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Millennium Bank - iefimerida.gr

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Millennium Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά από την Τράπεζα Πειραιώς του συνολικού ποσοστού συμμετοχής (100%) της Millennium BCP στη θυγατρική της στην Ελλάδα Millennium Bank S.A., μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πριν από την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η BCP ανακεφαλαιοποίησε την MBG με το ποσό των €274 εκατ πλέον των €139 εκατ που είχαν ήδη επενδυθεί από την BCP στην MBG τον περασμένο Δεκέμβριο, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσό της ανακεφαλαιοποίησης στα €413 εκατ.

Επιπρόσθετα, η BCP επενδύει €400 εκατ στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με παραίτηση των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Με την εξαγορά της Millennium Bank, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αποκτά μία πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, βελτιώνοντας έτσι περαιτέρω τη χρηματοοικονομική του θέση και τη στρατηγική του παρουσία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ