Καραμπέρης: Χορηγούσα τοκογλυφικά δάνεια μόνο σε μεγάλες δουλειές – Ημουν «μάπετ σόου» και με κορόιδευαν - iefimerida.gr

Καραμπέρης: Χορηγούσα τοκογλυφικά δάνεια μόνο σε μεγάλες δουλειές – Ημουν «μάπετ σόου» και με κορόιδευαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Μάρκου Καραμπέρη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του κυκλώματος τοκογλυφίας. Ο 60χρονος επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι χορηγούσε τοκογλυφικά δάνεια, αλλά «μόνο σε μεγάλες δουλειές».

«Εκανα μπίζνα, αναλαμβάνοντας μεγάλο οικονομικό και επιχειρηματικό ρίσκο», είπε σχετικά ο κατηγορούμενος ως «πρωταγωνιστής» του πιο ισχυρού από τα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.

«Στον απλό και πονεμένο κόσμο δεν έδινα τοκογλυφικά δάνεια, σε μεγάλες δουλειές, ναι», είπε ο Καραμπέρης και συνέχισε: «Μπίζνα έκανα. Μ' έφαγε ο τζόγος. Τελείωσα». Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει και επιχείρησε μία προς μία να αντικρούσει όλες τις περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας που τον βαρύνουν. Αποκάλεσε τον εαυτό του «μάπετ σόου», τονίζοντας ότι «πολλά από τα φερόμενα θύματα με κορόιδεψαν και με εξαπάτησαν».

Στάθηκε κατ' επανάληψη στο πάθος του για τον τζόγο, για τον οποίο είπε χθες (πρώτη ημέρα της απολογίας του) ότι εφόσον βγει από τη φυλακή θα συστήσει ένα φορέα απεξάρτησης εθισμένων. Θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του εθισμού του αποκάλυψε ότι διατηρούσε σε θυρίδες 100 έως 150 χιλιάδες ευρώ για να παίζει στοίχημα όταν έχει πληροφορίες, ενώ παρατήρησε ότι με τον γιο του έχασε σε ένα βράδυ 50.000 ευρώ 'τζογάροντας' στο διαδίκτυο.

Επισήμανε δε ότι η σύλληψή του ήταν «εντολή των 'μεγάλων' της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης», διότι τους συγκατηγορουμένους του «δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους». Μετά το τέλος της απολογίας ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία και το λόγο θα πάρει την επόμενη Τρίτη ο εισαγγελέας της έδρας που θα προτείνει την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία εισήλθε και η δίκη για το τρίτο τοκογλυφικό κύκλωμα που δικάζεται αυτό το διάστημα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η εισαγγελική πρόταση για αυτό το κύκλωμα έχει προγραμματιστεί να γίνει -επίσης- την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ