Οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας στο πλευρό των διαδηλωτών που φωνάζουν ενάντια στο ποδόσφαιρο - iefimerida.gr

Οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας στο πλευρό των διαδηλωτών που φωνάζουν ενάντια στο ποδόσφαιρο

Οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας στο πλευρό των διαδηλωτών που φωνάζουν ενάντια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βασικό τους σύνθημα είναι πως η «Βραζιλία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο», καθώς φωνάζουν ότι έχει χαθεί η... μπάλα στα έξοδα για το Μουντιάλ. Κι όμως, οι διαδηλωτές που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της χώρας έχουν στο πλευρό τους ακόμη και τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας.

Τις τελευταίες ημέρες έχει σαρώσει τη χώρα ένα ιστορικό κύμα διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Αφορμή η αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ, αλλά βασικά επιχειρήματα των πολιτών είναι τα υπέρογκα ποσά που έχουν διατεθεί στην προετοιμασία της Βραζιλίας για το Μουντιάλ του 2014.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν να αποφύγουν τα σχόλια για το θέμα, αλλά πλέον δεν μπορούσαν να μην πάρουν θέση, με εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους στο δρόμο. Μάλιστα ο Χουλκ παραδέχθηκε πως μόλις είδε τις διαδηλώσεις, ένιωσε την ανάγκη να βρεθεί και αυτός δίπλα στον κόσμο. «Κάνουν το σωστό πράγμα. Αυτό που λέει έχει νόημα και λογική. Πρέπει να τους ακούσουμε. Η Βραζιλία πρέπει να βελτιωθεί, το ξέρουμε», είπε ο επιθετικός.

Ανάλογες σκέψεις κάνει και ο Νταβίντ Λουίζ. «Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του και να διαμαρτυρηθεί όταν δεν είναι ευτυχισμένος με αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα του. Είναι ο μόνος τρόπος για να στρέψουν τα βλέμματα στα λάθη που γίνονται», είπε ο αμυντικός της Τσέλσι που πρόσθεσε πως παρότι δεν μένει στη χώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει σε αυτή. Φρόντισε όμως να υπογραμμίσει ότι «το μόνο πράγμα που δεν στηρίζουμε είναι η βία. Είμαι υπέρ του δικαιώματος να εκφράσεις την άποψή του, αρκεί να γίνεται ειρηνικά».

Αυτή την επισήμανση έκανε και ο Φρεντ σε ανάρτησή του στο Facebook, ο οποίος πρόσθσε πως αισθάνεται υπερήφανος που βλέπει τους συμπατριώτες του να διεκδικούν καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς και νοσοκομεία μεταξύ άλλων. Ο Ντάνιελ Αλβες της Μπαρτσελόνα και ο Ντάντε της Μπάγερν Μονάχου επίσης πήραν θέση υπέρ των διαδηλώσεων.

Η ένταση στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που προκλήθηκαν οδήγησαν στην κυβέρνηση να κατεβάσει το στρατό στους δρόμους πέντε πόλεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Ο Λουίζ Φελίπ Σκολάρι από την άλλη είπε πως δουλειά του είναι να προετοιμάσει την ομάδα του. Αλλά δεν απέφυγε να πάρει θέση, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να επαινεί τελικά τους παίκτες του για την στάση τους.

Ο Ζουζίνιο από την πλευρά του, πρώην διεθνής, πρότεινε μέσω Facebook και έναν τρόπο αντίδρασης στους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τους παίκτες να γυρίσουν την πλάτη τους στη σημαία την ώρα του εθνικού ύμνου στην αναμέτρηση της Τετάρτης, για να δείξουν ότι ο λαός της Βραζιλίας είναι πιο σημαντικός από το ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ