Ομπάμα όπως... Κένεντι στην Πύλη του Βραδεμβούργου πενήντα χρόνια μετά - iefimerida.gr

Ομπάμα όπως... Κένεντι στην Πύλη του Βραδεμβούργου πενήντα χρόνια μετά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Πύλη του Βραδεμβούργου θα εκφωνήσει απόψε ομιλία ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο.

Στο ίδιο σημείο 50 χρόνια νωρίτερα -σε μια πόλη που μόλις πρόσφατα τότε είχε διαιρεθεί με το Τείχος- είχε εκφωνήσει την ιστορική ομιλία του ο Τζον Κένεντι: «Ich bin ein Berliner».

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, ενώ θα έχει συνομιλίες με την Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ.

Στη διάρκεια της 20λεπτης ομιλίας του αναμένεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, να θέσει το ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού. Αργότερα θα συναντηθεί με τον υποψήφιο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο, παρουσία 250 προσκεκλημένων.

Αρκετές ώρες πριν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε υποδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τέγκελ, το Βερολίνο ζούσε ήδη στο ρυθμό της επίσκεψης, περισσότερο σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας και λιγότερο την προσμονή για την άφιξη του επίσημου επισκέπτη, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη για πρώτη φορά μετά το 2008, όταν, ως υποψήφιος πρόεδρος είχε πει το περίφημο «Ναι, μπορούμε!», σε ανοιχτή συγκέντρωση με περισσότερα από 200.000 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ