Τραβάει το σχοινί η ΔΕΗ - Ο Φωτόπουλος προτείνει γενική απεργία διαρκείας για συμπαράσταση στην ΕΡΤ - iefimerida.gr

Τραβάει το σχοινί η ΔΕΗ - Ο Φωτόπουλος προτείνει γενική απεργία διαρκείας για συμπαράσταση στην ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προκήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση και η πολιτική που ασκεί, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, καταλογίζοντάς της εγκληματικά λάθη, λόγω των οποίων οι εργαζόμενοι έπαψαν να συμμετέχουν στις απεργίες.
Ειδικότερα, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Φωτόπουλος περιλαμβάνει:

1) καθημερινή περιφρούρηση του κτιρίου της ΕΡΤ από όλους τους συνδικαλιστές, όλων των ομοσπονδιών, όλων των σωματείων σε 24ωρη βάση

2) καθημερινές συγκεντρώσεις μετά το σχόλασμα όλων των εργαζομένων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ

3) σε 20 ημέρες γενική πολιτική απεργία διαρκείας, προκειμένου να υπάρξει καλή οργάνωση με περιοδείες σε όλους τους χώρους.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, καταλογίζοντάς της εγκληματικά λάθη, λόγω των οποίων οι εργαζόμενοι έπαψαν να συμμετέχουν στις απεργίες.

«Εξαιτίας των εγκληματικών «λαθών» της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αλλά και της ανοχής σε αυτά τα «λάθη» πολλών συνδικαλιστών και σε χαμηλότερο επίπεδο, εξαιτίας του τρόπου που οργανώθηκε ο "αγώνας" και η "αντίσταση" του εργατικού κινήματος -που μόνο αγώνας και αντίσταση δεν ήταν (γι' αυτό και οι πολιτικές της τρόικας πέρασαν)- οι εργαζόμενοι που πριν από ένα χρόνο συμμετείχαν στους αγώνες (σ' αυτούς αναφέρομαι) έπαψαν πλέον να συμμετέχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και όχι μόνο αυτό, με τις αλλεπάλληλες ήττες πέρασε και στη συνείδησή τους η καταστροφική λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων», πρoσέθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, «με δεδομένο το γεγονός ότι ο κόσμος που συμμετείχε πριν ένα και δύο χρόνια δεν συμμετέχει πλέον σε 24ωρες γιατί, όπως ο ίδιος λέει, τις θεωρεί χαμένα μεροκάματα», η πρότασή του είναι να αποφασιστεί απεργία διαρκείας σε όλους τους χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ