Σφοδρή σύγκρουση Κακλαμάνη-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τους κουκουλοφόρους - iefimerida.gr

Σφοδρή σύγκρουση Κακλαμάνη-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τους κουκουλοφόρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο στην ολομέλεια της Βουλής, όταν ο Α. Κακλαμάνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μια ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Μαγνησίας του κόμματος. Στην ανακοίνωση υπάρχουν σκληροί χαρακτηρισμοί για τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Ρ. Ζήση και Κ. Καρτάλη. Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι χτες βράδυ 100 κουκουλοφόροι πήγαν έξω από το σπίτι της βουλευτού, Ρ. Ζήση, και δεν την άφηναν να βγει από αυτό.

Ο κ. Κακλαμάνης διάβασε σχεδόν ολόκληρη την ανακοίνωση ενώ την ίδια ώρα δεκάδες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ στρέφονταν προς την πλευρά των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ με οξείς χαρακτηρισμούς. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, επιχείρησε να παρέμβει πυροσβεστικά διαβάζοντας ένα κείμενο καταδίκης αντιδημοκρατικών και αντικοινοβουλευτικών συμπεριφορών καλώντας τους βουλευτές να δηλώσουν αν συμφωνούν.

Ακολούθησαν θερμά χειροκροτήματα σχεδόν από όλες τις πτέρυγες, πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο αυτό ζήτησε και πήρε το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, είπε μεταξύ άλλων: «αυτήν την ατμόσφαιρα δεν την έχω ξαναδεί. Σέβομαι όλες τις απόψεις, και τη διαφωνία και την αντιπαράθεση και την οξύτητα. Κάνω έκκληση, αυτό το κλίμα αν συνεχιστεί θα οδηγήσει στην πολιτική ανωμαλία» και διερωτήθηκε «τι μπορει να συμβεί στο μέλλον όταν επαναλαμβάνονται καταστάσεις που έχουν οδηγήσει σε πολιτική ανωμαλία».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά οποιαδήποτε βίας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και για οποιονδήποτε σκοπό και κατέληξε: «Χτυπούν λάθος πόρτα όσοι ζητούν πιστοποιητικά. Λυπάμαι πάρα πολύ για τις ύβρεις. Και για τις κατηγορίες που εκστομίστηκαν και οι οποίες δεν μπορούν καν να κατονομαστούν. Η χώρα πρέπει να έχει μέλλον.»

Διαβάστε την επίστολή:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση της χούντας των αγορών μετά τις απειλές περί τανκς προχώρησε χτες σε όργιο καταστολής εξαπολύοντας ένα χημικό πόλεμο στις χιλιάδες λαού που διαδήλωναν ενάντια στην πολιτική του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στις πολιτικές επιλογές του κεφαλαίου, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Προσπάθησε με χρήση ωμής βίας και τόνων δακρυγόνων να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος, τη πλατεία της οργής, όπου εδώ και 35 ημέρες αποτελεί το κέντρο αντίστασης της εργαζόμενης πλειοψηφίας και του λαού. Προσπάθησε να διαλύσει τα μαζικά μπλοκ εργαζόμενων και σωματείων μέσα και γύρω από την πλατεία, να τρομοκρατήσει τον κάθε απλό πολίτη για να επιβάλλει την πολιτική της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου. Κατάφερε τελικά να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, όμως δεν θα καταφέρει να το εφαρμόσει. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Οι αγώνες του λαού δεν θα το επιτρέψουν. Η κ. Ροδούλα Ζήση και ο κ. Κώστας Καρτάλης είναι οι δύο βουλευτές της Μαγνησίας που εγκλημάτησαν χτες σε βάρος του Ελληνικού λαού.Είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τη συνεπακόλουθη αύξηση της εγκληματικότητας που θα προκύψουν.Ευθύνονται για κάθε σπίτι που δεν θα έχει ρεύμα μια και δεν θα μπορεί να πληρώσει τα αστρονομικά ανεβασμένα τιμολόγια της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ.Έχουν βάλει την υπογραφή τους πίσω από κάθε λουκέτο που δημιουργούν τα φορολογικά χαράτσια και ο θάνατος που θα επέλθει στην εμπορική αγορά.Η κ. Ρ. Ζήση και ο κ. Κ. Καρτάλης είναι δύο από τους μοιραίους ανθρώπους που οδηγούν τη νεολαία στον αφανισμό της ανεργίας και όλους τους υπόλοιπους στην εξαθλίωση της ακραίας φτώχειας. Οι ευθύνες που επωμίστηκαν και οι δύο ψηφίζοντας, για να πραγματοποιηθεί αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού της Μαγνησίας αλλά και όλης της Ελλάδας είναι τεράστιες. Με ποιο δικαίωμα με ποια λαϊκή εντολή προχώρησαν στην άθλια ενέργειά τους, ευτελίζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού, κάθε έννοια αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας. Υπάρχει έστω και μία γραμμή από την αθλιότητα του μεσοπρόθεσμου που είχαν αναφέρει στις προεκλογικές τους τοποθετήσεις ; Αν διαθέτουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια οφείλουν αυτή τη στιγμή να καταθέσουν την παραίτησή τους. Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, EKT, για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, για την ανατροπή οποιουδήποτε τωρινού ή επίδοξου διαχειριστή αυτής ή παρόμοιας πολιτικής. Καλούμε τους εργαζόμενους να πλημμυρίσουν τους δρόμους του αγώνα, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Διακηρύσσουμε πως:
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες μέχρι την ανατροπή

Βόλος 30 Ιουνίου 2011

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ