Οι μπίζνες του Αλκέτ Ριζάι μέσα από τις φυλακές -Ολοι οι διάλογοι των κρατουμένων για το εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών - iefimerida.gr

Οι μπίζνες του Αλκέτ Ριζάι μέσα από τις φυλακές -Ολοι οι διάλογοι των κρατουμένων για το εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες «επαγγελματικές» ευκαιρίες φαίνεται πως άνοιξε ο διαβόητος Αλβανός κρατούμενος Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρίνου, ο οποίος σύμφωνα με συνομιλίες που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της ΕΥΠ, κάνει εμπόριο πετρελαίου από τον Καναδά στην Ελλάδα. Επιπλέον από τις συνομιλίες κρατουμένων που έχουν καταγραφεί διαπιστώνεται και η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στις φυλακές.

Οι συνομιλίες του Αλκέτ Ριζάι και άλλων κρατουμένων των φυλακών στο Αγρίνιο που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της ΕΥΠ σύμφωνα με το Βήμα, προκαλούν εντύπωση για δύο λόγους: Πρώτον για την «κοφτή» προφορά των κακοποιών και δεύτερον για το εύρος των διασυνδέσεων που είχε με ποινικούς κρατούμενους μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί

«Ουρέα, θα τ' δώσου ιγώ τα 700 ιυρώ π' τα 'χω ιγώ απάνου μ', να μη τα χαλάσου... σα να τα δίνου σι σένανε. Ναι, τα δίνου κι είμαστι καθαροί και μετά συνεχίζουμι», φέρεται να είπε ένας κρατούμενος σε συνομιλία του με μέλος του κυκλώματος εκβιαστών του Αγρινίου, ονοατι ΒΕΝ, προκειμένου να λύσουν μια οικονομική διαφορά ύψους 700 ευρώ.

Στη δικογραφία υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι διάλογοι. Ενας από τους παρακολουθουμένους φέρεται να λέει (ακριβές απόσπασμα από τη δικογραφία): «Λοιπόν άκουσέ με, εκει'ός ου φίλους μ' ικεί θέλ' να πάει να δει ένα σήμιρα να πάρ', κατάλαβις; Αυτός μι του... αυτό που 'στ'λεις εσύ ρε. Θα πάω να τ' δώσου... θα πάω να τ' δώσου ιγώ 700 ευρώ που 'χου μάσ' και 700 π' του 'δωσα προχτές...1.400 κι είμαστι κουμπλέ».

Σε άλλη συνομιλία των κρατουμένων για το κύκλωμα εκβιαστών, φαίνεται πως κάνουν και χρήση και διακίνηση ναρκωτικών: «Εμπλιξα. Και είχα ακόμη να φανταστείς επειδή... λίγο ήπια, κανά... έτσ' ξέρου 'γώ και τώρα έτσ' του υπόλοιπου ήπια τώρα ένα μύτου και μπήκα στ' πρίζα τώρα». Επιπλέον ένας κρατούμενος σε σωφρονιστικό ίδρυμα επικοινωνεί με μέλη του κυκλώματος και αναφέρει ότι στο κελί του έγινε έρευνα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οπως περιγράφει, «μας έκαναν μαρς χθες κι έγινε ψακτική! Μου βρήκαν όμως μόνο τον φορτιστή...».

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του Ριζάι, ο οποίος επικοινωνούσε μέσω ποινικών του Αγρινίου με ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, ο οποίος είχε αναλάβει να προμηθεύει με πετρέλαιο μια εταιρεία που εδρευει στον Καναδά. Ο Αλβανός κακοποιός, υποστηρίζει ότι έχει σχέση με μεγάλο επιχειρηματία που σχετίζεται με εμπόριο καυσίμων, ενώ σε άλλο σημείο των διαλόγων ο Ριζάι ακούγεται να ζητεί από τον ίδιο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων ποσοστό 60% προκειμένου να εισπράξει 780.000 ευρώ που του χρωστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ