Είχαν στήσει στο κέντρο της Αθήνας παράνομο σχολείο για μετανάστες - iefimerida.gr

Είχαν στήσει στο κέντρο της Αθήνας παράνομο σχολείο για μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχολείο- καταγώγιο για παιδιά μεταναστών εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια και σε αμφίβολες συνθήκες υγιεινής, χωρίς να πληροί καμία από τις προϋποθέσεις της ελληνικής εκπαίδευσης.
Το σχολείο λειτουργούσε σε ένα υπόγειο στο κέντρο, χωρίς να έχει άδεια, ούτε νόμιμα διορισμένους καθηγητές και εγκεκριμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, η οποία ενημέρωσε με επιστολή της τον υπουργό Παιδείας, στο παράνομο σχολείο φοιτούν παιδιά μεταναστών, των οποίων οι γονείς δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και το νομοθετικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, με συνέπεια «επιτήδειοι ιδιώτες ή οργανώσεις να εκμεταλλεύονται την άγνοιά τους, χρησιμοποιώντας τα παιδιά για λόγους θρησκευτικού ή άλλου τύπου προσηλυτισμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ