Ανατριχιαστικό δώρο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας στους αξιωματούχους του- Τους έδωσε το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» - iefimerida.gr

Ανατριχιαστικό δώρο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας στους αξιωματούχους του- Τους έδωσε το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα τουλάχιστον απαράδεκτο δώρο διάλεξε να χαρίσει της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ουν στους ανώτερους αξιωματούχους της χώρας του λόγω των γενεθλίων του, καθώς δώρισε περίπου 100 αντίτυπα του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washngton Post, ο αυταρχικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του τον Ιανουάριο, μοίρασε 100 αντίτυπα του βιβλίου του Ναζί ηγέτη στους ανώτερους αξιωματούχους της χώρας του.

Το δώρο θεωρείται ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Κιμ να ενθαρρύνει τους στρατιωτικούς ηγέτες του ώστε να μελετήσουν περισσότερο τον τρόπο ανοικοδόμησης της Γερμανίας μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αναφέροντας ότι ο Χίτλερ κατάφερε να ξαναχτίσει τη Γερμανία σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ήττα της στον Α' Παγκόσμιο, ο Κιμ Γιονγκ - Ουν τόνισε την ανάγκη εις βάθος μελέτης του Γ' Ράιχ και ζήτησε να αντληθούν από αυτό πρακτικά παραδείγματα», δήλωσε πηγή της Βόρειας Κορέας στο δίκτυο New Focus International.

Όπως τονίζει η Washington Post είναι μάλλον απίθανο οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι να καταφέρουν να εξαγάγουν κάποιο πολύ χρήσιμο μάθημα από το βιβλίο - μανιφέστο του ναζισμού. Επισημαίνει ωστόσο κάποιες προφανείς ομοιότητες ανάμεσα στις δύο χώρες, ως δύο εξασθενημένες δικτατορίες που προσπάθησαν κάποια στιγμή να χτίσουν την οικονομία και το στρατό τους, αναφέρει το Εθνος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ