Το επικοινωνιακό παιχνίδι του Σαμαρά με Μέρκελ - Σόιμπλε, ενώ η κυβέρνηση είναι στον αέρα - iefimerida.gr

Το επικοινωνιακό παιχνίδι του Σαμαρά με Μέρκελ - Σόιμπλε, ενώ η κυβέρνηση είναι στον αέρα

merkel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και «μηνυμάτων» έχουν αποδυθεί οι κυβερνητικοί εταίροι στο μέσο της χειρότερης κρίσης που γνωρίζει η τρικομματική στον ένα χρόνο της ύπαρξής της.

Ανήμερα της επετείου των εκλογών του 2012 και ενώ εκκρεμεί η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου που ενδέχεται να φέρει την ολοκληρωτική ρήξη και την πτώση της κυβέρνησης οι τρεις εταίροι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τονίζεται ότι τα δύο κόμματα δεν επιθυμούν εκλογές αλλά και δεν είναι διατεθειμένα να δεχθούν τετελεσμένα. Μάλιστα, με συνεχείς δηλώσεις στελεχών τους επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα ενόψει το ενδεχομένου να μην υπάρξει συμφωνία με τον πρωθυπουργό. Του χρεώνουν δηλαδή, την ευθύνη για το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης και πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση απαντά με ένα έμμεσο τρόπο. Από τη μια ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοινώνει επίσκεψη του Γερμανού ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα τον Ιούλιο και λίγη ώρα αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου προκειμένου να συναντηθεί με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει ότι ο ίδιος συνεχίζει να εργάζεται προγραμματίζοντας τις επόμενες κινήσεις του και έτσι να αποκρούσει τις αιτιάσεις των εταίρων του για τις όποιες ευθύνες θα έχει αν και εφόσον πέσει η κυβέρνηση.

Από την άλλη, απαντά έτσι εμμέσως και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που χθες εξέφραζε την απορία του για το πως θα εξηγήσει ο κ. Σαμαράς σε Μέρκελ και Φρανσουά Ολόντ τις ενέργειές του στο θέμα της ΕΡΤ.

Πρόκειται για κινήσεις που εκτός από την ουσία υπηρετούν και τις εντυπώσεις σε ένα ρευστό πολιτικό τοπίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ