Πρωτοποριακό σύστημα ψύξης κάνει τους υπολογιστές αθόρυβους [εικόνα + βίντεο] - iefimerida.gr

Πρωτοποριακό σύστημα ψύξης κάνει τους υπολογιστές αθόρυβους [εικόνα + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο πρόγραμμα ψύξης για υπολογιστές δίνει τέλος στις «θορυβώδεις εκκινήσεις». Μέχρι σήμερα, όσο υψηλότερα ήταν χρονισμένος ο επεξεργαστής τόσο περισσότερη ανάγκη για ψύξη είχε, προκαλώντας και περισσότερο θόρυβο. Τη λύση δίνει η Noctua με το πρώτο ενσωμετωμένο σύστημα ακύρωσης θορύβου σε ανεμιστηράκι.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο στο techgear.gr, η Noctua σε συνεργασία με τη RotoSub, ενσωμάτωσε για πρώτη φορά το πρωτοποριακό σύστημα «cooling cube» στα ανεμιστηράκια της. Το σύστημα παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Computex 2013, με την ακύρωση θορύβου να επιτυγχάνεται μέσω μικροφώνου και ηχείων.

Συγκεκριμένα, το μικρόφωνο λαμβάνει τα ηχητικά κύματα που παράγονται από τον ανεμιστήρα και τα ηχεία τα αναπαράγουν με διαφορά φάσης, δημιουργώντας μια παρεμβολή που μειώνει σημαντικά την ένταση του ήχου.

Πρωτοποριακό σύστημα ψύξης κάνει τους υπολογιστές αθόρυβους [εικόνα + βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ