Τουρκία: Παραλύει η χώρα με γενική απεργία και διαδηλώσεις υπό τις απειλές του Ερντογάν - iefimerida.gr

Τουρκία: Παραλύει η χώρα με γενική απεργία και διαδηλώσεις υπό τις απειλές του Ερντογάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα τα τουρκικά συνδικάτα και οι επαγγελματικές ενώσεις, στον απόηχο της αιματηρής επιχείρησης εκκένωσης της Πλατείας Ταξίμ, ως απάντηση στις απειλές που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο από τις μεγαλύτερες ενώσεις εργαζομένων της χώρας κάλεσαν τα μέλη τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους προς ένδειξη συμπαράστασης για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κωνσταντινούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις από τα τέλη Μαΐου.

Η απήχηση στην έκκληση αυτή ήταν μεγάλη. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρίσκονται ιατρικοί και δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, ενώ ευρεία είναι και η συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις του κόμματός του υπό τον γενικό τίτλο «σεβασμός προς τη λαϊκή βούληση». Μετά τη συγκέντρωση του Σαββάτου στην Άγκυρα και της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι στις 22 και 23 Ιουνίου θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Ερζουρούμ και τη Σαμψούντα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Απευθυνόμενος ονομαστικά στο BBC, το CNN και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είπε «να δείξετε και αυτή την εικόνα», εννοώντας το πλήθος στην πλατεία Καζλίτσεσμε, όπου γινόταν η συγκέντρωση.

Ο Ερντογάν επέκρινε ακόμη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφερόμενος στο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, είπε: «Mην υπερβαίνετε τα όριά σας. Δεν είστε αρμόδιοι να εκδίδετε αποφάσεις για την Τουρκία. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφασή σας. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι μέλος της ΕΕ. Εάν είστε ειλικρινείς, σας λέω ότι στην Ελλάδα έγιναν διαδηλώσεις και επεισόδια, όπου σκοτώθηκαν πολίτες, αλλά τους δώσατε οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ