Καμία απόφαση στο ραντεβού Στουρνάρα - Τρόικα - iefimerida.gr

Καμία απόφαση στο ραντεβού Στουρνάρα - Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίχως αποφάσεις ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τις 6 μ.μ., η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της Τρόικα με το ραντεβού των δύο πλευρών να ανανεώνεται για αύριο μεσημέρι Κυριακής.

Συζητήθηκε μεν το θέμα της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της συνολικής συζήτησης για την αναδιάρθρωση του δημοσίου, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι νέο. Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, υπό τη σκιά των πολιτικών εξελίξεων, την ίδια ώρα που η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να αποσπάσει την έγκριση της Τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% το 13%, έστω και πιλοτικά. Ενδέχεται πάντως η μείωση να αφορά κυρίως στα τουριστικά πακέτα όπου συμπεριλαμβάνεται και διατροφή και, δευτερευόντως μόνο, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.


Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν δύο βασικά θέματα:

α) οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και τα νέα συστήματα που, πιλοτικά, εφαρμόζει η κυβέρνηση σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για μαζικές απολύσεις.

β)το παζάρι για τους φόρους ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα επεξεργάζονται λύσεις χωρίς αφορολόγητο, στη λογική να πληρώνουν «όλοι έστω και από λίγα», για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων-ΕΦΑ που θα επιβληθεί το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ