ΕΡΤ, ΦΠΑ και αποκρατικοποιήσεις στην ατζέντα της συνάντησης Στουρνάρα-Τρόικας - iefimerida.gr

ΕΡΤ, ΦΠΑ και αποκρατικοποιήσεις στην ατζέντα της συνάντησης Στουρνάρα-Τρόικας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμο ραντεβού με τους επικεφαλής της Τρόικα θα έχει σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας με κυρίαρχα θέματα το κλείσιμο της ΕΡΤ, την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την αποτυχημένη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ αναμένεται να εξετάσουν με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το σύνολο των εκκρεμών θεμάτων και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ΕΡΤ.\

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες Τομσεν, Μόρς και Μαζούχ φέρονται να μην είναι ικανοποιημένοι από το χειρισμό του θέματος της ΕΡΤ και το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Το κλιμάκιο των δανειστών αναμένεται να ανακοινώσει στη κυβέρνηση την τελική τους απόφαση για την προσωρινή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% για ένα πιλοτικό διάστημα 6 μηνών.

Παράλληλα θα γίνει και μια πρώτη αποτίμηση της επίπτωσης που θα έχει η αναβολή της πώλησης της ΔΕΠΑ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο θα μεταβληθούν οι παραδοχές για την βιωσιμότητα του χρέους και το χρηματοδοτικό κενό, κυρίως, το 2014.

Ακόμη, θα εξετασθούν οι επιπτώσεις από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου τρύπα στους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και ζητήματα σχετικές με τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ