Ισχυροποίηση Σαμαρά βλέπει η Citigroup εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και των δημόσιων οργανισμών - iefimerida.gr

Ισχυροποίηση Σαμαρά βλέπει η Citigroup εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και των δημόσιων οργανισμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο με την ανάκαμψη της αγοράς ομολόγων θα ξεκινήσει η θετική πορεία της Ελλάδος, σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία βλέπει θετικά το κλείσιμο του ελλειμματικού και πολυδάπανου οργανισμού της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας, η Ελλάδα έχει μεγάλες πιθανότητες να αναβαθμιστεί το επόμενο διάστημα από τη Moody's, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί θα δώσει κάποια ώθηση στην αγορά ομολόγων.

Έτσι, ίσως τώρα που η πολιτική αναταραχή έχει προκαλέσει κάποια διόρθωση στα ελληνικά ομόλογα, είναι η κατάλληλη στιγμή να τοποθετηθούν οι επενδυτές, αναφέρει η Citigroup.
Σύμφωνα με την ίδια, εάν καταφέρει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να περάσει από τη Βουλή την αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων, θα ισχυροποιήσει το προφίλ του έναντι των αδύναμων κυβερνητικών εταίρων του. Άλλωστε, και τα δύο μικρότερα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα ήθελαν να άρουν τη συμμετοχή τους στην τρικομματική προκαλώντας εκλογές οι οποίες μπορεί να έχουν αβέβαιο αποτέλεσμα για τα ίδια.
Τέλος, όπως καταλήγει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε περίπτωση που ο Σαμαράς καταφέρει να περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των δημόσιων οργανισμών πριν από τη δόση των 3,5 δισ. ευρώ, τότε θα ισχυροποιηθεί σημαντικά απέναντι στην Τρόικα, ώστε να ζητήσει περισσότερη ευελιξία στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, ώστε να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την πώληση. Πηγή bankingnews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ