Το ΣτΕ κρίνει την Παρασκευή αν η ΕΡΤ μπορεί να μείνει ανοιχτή - iefimerida.gr

Το ΣτΕ κρίνει την Παρασκευή αν η ΕΡΤ μπορεί να μείνει ανοιχτή

Το ΣτΕ κρίνει την Παρασκευή αν η ΕΡΤ μπορεί να μείνει ανοιχτή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή, σχετικά με τις επόμενες ημέρες της ΕΡΤ. Μετά από την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, αποφάσισε να εξετάσει αύριο το το κατά πόσον μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια τηλεόραση έως ότου αποφασιστεί η νομιμότητα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, να κρίνει το δικαστήριο ότι μέχρι να ληφθεί η απόφαση για τη νομιμότητα, η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή. Αν συμβεί βέβαια αυτό, θα προκύψουν νέα δεδομένα στο ζήτημα.

Στην προσφυγή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ επικαλείται ότι η επίμαχη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος που αφορά στους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ