Σαμαράς: Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι προσωρινό - Οσοι αντιδρούν υπερασπίζονται το χθες - iefimerida.gr

Σαμαράς: Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι προσωρινό - Οσοι αντιδρούν υπερασπίζονται το χθες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψήφο εμπιστοσύνης σχεδιάζει να ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, η οποία όμως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ψήφο ανοχής αν συμφωνούσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία ύστατη προσπάθεια για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και να ζητήσει από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ακόμα και μέσω της ψήφου ανοχής.

Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης στη συνάντηση που θα έχουν στις 6 το απόγευμα. Σύμφωνα με συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στη συνέχεια να προχωρήσει είτε σε ανασχηματισμό είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιμένει στην απόφαση του για να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ καθώς μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Αθήνα τόνισε πως «θα δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια τηλεόραση».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η αναδιάρθρωση και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι προς το δημόσιο συμφέρον. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Αναλυτικά τι είπε ο πρωθυπουργός για την ΕΡΤ

«Κάποιοι μέχρι πριν λίγους μήνες υποστήριζαν ότι αυτό που προσπαθούμε σήμερα είναι αδύνατον. Τώρα κανείς πια δεν το λέει αυτό. Εχουμε δείξει ότι είναι εφικτό και τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Το προχωράμε παρά τα εμπόδια, παρά τις κραυγές, τα ψέματα, πολλές φορές και τις ύβρεις όσων δεν θέλουν να προχωρήσει τίποτα. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της ΕΡΤ χθες.

Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη θέση του. Αλλά αυτό το "προσωρινά" χθες βράδυ κανείς δεν ήθελε να το πει, κανείς δεν το έλεγε, γιατί προφανώς ότι είναι προσωρινό το κλείσιμο δεν ήθελαν να το μάθει ο Ελληνικός λαός. Σήμερα συνεχίζουν. Οι συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας έφτασαν στο σημείο να φιμώνουν, να απαγορεύουν να εμφανιστεί ακόμα και στο ραδιόφωνο κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που κατά την άποψη μας προσπαθεί να εκφράσει την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου που γνωρίζει το πρόβλημα.

Κι αν είναι δυνατόν "κόβουν" στον αέρα και απαγορεύουν τις ανακοινώσεις μας την ώρα που την ίδια στιγμή δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε, βέβαια, ελευθεροτυπία. Είναι το νοσηρό κομματικό χθες που μας έφτασε μέχρι εδώ. Δημιουργούμε μια νέα Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπίζονται αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες.

Καταργούμε, λοιπόν, μια εστία αδιαφάνειας, σπατάλης. Κάποιοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν να διατηρηθεί και η αδιαφάνεια και η σπατάλη. Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που ορισμένοι θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία τους. Ολα αυτά, όμως, ανήκουν στο χθες. Με το νόμο που σήμερα προτείνουμε μπαίνουν τα θεμέλια για μια -και θα έλεγα για την πιο ριζοσπαστική, την πιο δημοκρατική- μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης ποτέ στον τόπο μας. Κάποιοι θέλουν να μείνουμε κολλημένοι στο χθες. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνουμε είναι τολμηρό. Δεν ξέρω αν είναι τολμηρό ή αυτονόητο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, να πάψουμε, δηλαδή, να σκεπάζουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε επιτέλους να τα λύνουμε. Και στα μεγάλα- συγγνώμη που θα το πω- δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνον η Πατρίδα. Κι εγώ για την Πατρίδα μιλάω τώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ