ΠΑΣΟΚ: Μας φώναξε ο Σαμαράς, μας είπε πως θα κλείσει την ΕΡΤ, αλλά εμείς του είπαμε όχι - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Μας φώναξε ο Σαμαράς, μας είπε πως θα κλείσει την ΕΡΤ, αλλά εμείς του είπαμε όχι

ΠΑΣΟΚ: Μας φώναξε ο Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιπποκράτους με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε πως την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το θέμα της ΕΡΤ, ωστόσο εκείνοι δεν δέχθηκαν την πρόταση για λουκέτο.

Την ίδια στιγμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ, τους είπε πως στηρίζει την προσπάθεια τους και τόνισε «Δεν είναι ζήτημα ΕΡΤ, είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου την Κυριακή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την άτυπη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών την Κυριακή

Επειδή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, την Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής:

Την Κυριακή το βράδυ, σε άτυπη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, συζητήθηκε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση. Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά. Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Για το λόγο μάλιστα αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

Είναι συνεπώς προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Nωρίτερα κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και κρυστάλλινη. Διαφωνήσαμε με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με την έκδοση υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ και απολύει όλο το προσωπικό χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη φάση, χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση.

Οι υπουργοί μας, οι υπουργοί που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ, δεν υπογράφουν την ΠΝΠ και θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να συζητήσει σε βάθος για όλα αυτά τα θέματα γιατί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι για εμάς όρος επιβίωσης. Όρος επιβίωσης όχι της κυβέρνησης αλλά της χώρας.

Οι Έλληνες πολίτες θέλουν την κυβερνητική σταθερότητα. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να υπάρχει ένα ασφαλές πλαίσιο οριστικής εξόδου από την κρίση. Αλλά από την άλλη μεριά, οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να διακοπεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναγνωρίζουν το ρόλο της ΕΡΤ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, δεν μπορεί να γίνει με κλείσιμο των πομπών, με μαύρισμα του σήματος. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς διαβούλευση, δεν μπορεί να γίνει χωρίς έτοιμο ολοκληρωμένο σχέδιο και ερήμην της Βουλής.

Άρα, πρέπει να διαφυλάξουμε δύο μείζονα αγαθά: Το πρώτο αγαθό είναι η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το δεύτερο αγαθό είναι η κυβερνητική σταθερότητα.

Υπό το πρίσμα αυτών των δύο μεγάλων αγαθών, που είναι προτεραιότητες του ελληνικού λαού, μπορούμε και πρέπει να βρούμε λύση για το μέλλον της ΕΡΤ και για την αξιοκρατική και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων της. Και βεβαίως μπορούμε να βρούμε και λύση για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, η οποία έχει κολλήσει. Και κανείς δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης μεταφέροντάς το απλώς στη δημόσια τηλεόραση.

Άρα λοιπόν εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ζητάμε να ξαναδούμε από την αρχή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε στα θέματα αυτά και θέλουμε να αναδείξουμε τη δημόσια τηλεόραση στο θεσμικό επίπεδο που επιβάλλει και το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ