24ωρη απεργία αποφάσισαν για την Πέμπτη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι Σιδηρόδρομοι - iefimerida.gr

24ωρη απεργία αποφάσισαν για την Πέμπτη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι Σιδηρόδρομοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ - και μάλιστα με απλή υπουργική απόφαση- συνιστά ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή», αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κηρύσσοντας 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Οι γιατροί θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας.

«Το δίλημμα 'Ή εμείς ή αυτοί' τίθεται πλέον επιτακτικά», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της, αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή των Σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ & η ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ 13/6/2013.

«Εκφράζουμε την αντίθεσή της στο πραξικοπηματικό ξεπούλημα της ΕΡΤ, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια ελεύθερη και αντικειμενική δημόσια τηλεόραση ραδιοφωνία.

Οι Σιδηροδρομικοί δηλώνουν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και στον αγώνα τους που πρέπει να γίνει αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας, για μια δημόσια, ελεύθερη, ποιοτική και αντικειμενική ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί τις ανάγκες του Έλληνα πολίτη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτών των πολιτικών που διαλύουν το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ