Αυτοκίνητα πιο ελαφριά και με μικρότερη κατανάλωση καυσίμων χάρη στο Gorilla Glass - iefimerida.gr

Αυτοκίνητα πιο ελαφριά και με μικρότερη κατανάλωση καυσίμων χάρη στο Gorilla Glass

Αυτοκίνητα πιο ελαφριά και με μικρότερη κατανάλωση καυσίμων χάρη στο Gorilla Gla
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υλικό Gorilla Glass της Corning χρησιμοποιείται πλέον για τις οθόνες περίπου 1,5 δισεκατομμύρίων έξυπνων κινητών σε όλο τον κόσμο καθιστώντας το ιδανικό για τις οθόνες αφής. Ωστόσο μία πιθανή χρήση του στην αυτοκινητοβιομηχανία θα είχε μεγάλο όφελος για το περιβάλλον αλλά και τους οδηγούς.

Το Gorilla Glass κατασκευάζεται με μια διαδικασία που ονομάζεται ενίσχυση της χημικής ανταλλαγής ιόντων. Ουσιαστικά η γυάλινη επιφάνεια τροφοδοτείται με ιόντα γεγονός που την καθιστά ισχυρότερη και προλαμβάνει μελλοντικές ρωγμές.

Μιλώντας στο Mobile Summit στο ΜΙΤ του Σαν Φρανσίσκο, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Corning, Τζέφρι Εβενσον, εξήγησε μερικά από τα οφέλη της αντικατάστασης των παραθύρων των αυτοκινήτων με Gorilla Glass και τόνισε ότι ήδη μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την Corning.

Επειδή είναι πολύ ελαφρύτερο από το κανονικό γυαλί, η αντικατάσταση των παραθύρων με Gorilla Glass θα μειώσει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της αποδοτικότητας των καυσίμων κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, το υψηλής τεχνολογίας γυαλί της Corning θα κάνει και τα ίδια τα αυτοκίνητα πιο αθόρυβα, σύμφωνα με τον Εβενσον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ